Seo

Çalıntı İçeriklerin Google’ye Şikayet Edilmesi

Bu yazımda çalıntı içeriklerden, nasıl şikayetçi olacağınızı, Google’ın almış olduğu önlemlerden, Panda 4.0 algoritmasından bahsedeceğim.

 

Bu yazımda çalıntı içeriklerden, nasıl şikayetçi olacağınızı, Google’ın almış olduğu önlemlerden, Panda 4.0 algoritmasından bahsedeceğim.

Ilk olarak şu çalıntı içerik konusunu emsalsiz içerik yaratan bir bloggerın bakış açısından anlatacağım. Okuyan kişiyi bilgilendirecek, insanların işine yarayacak, bir problemi çözüme kavuşturacak bir yazı oluşturmak oldukça emek ister. Yazı yazmadan ilkin araştırma yapmanız, mevzuya hakim olmanız ve kafa patlatmanız gerekir. Aksi takdirde okuyucu doymayacak ve makaleniz hiçbir işe yaramayacaktır.. Öyleki söz olsun diye içerik giren sitelerin derhal çıkma oranları oldukça yüksek, çoğul hit ve sitede kalma süreleri de düşük olacaktır. Bu kadar emek vererek hazırlanmış makaleleri başka sitelerde görmek gerçekten hoş değil. Şu da var ki birileri makalenizi çalıyorsa bu, sizin iyi bir yazı yazdığınızın göstergesi olabilir.

Google’ın Panda 4.0 Algoritması

Ben bu mevzuda oldukça informasyon sahibi değilim. Bu yüzden SEO uzmanlarının bu algoritma hakkında yorumlarına baktım. Anladığım kadarıyla durum şu şekilde; Google arama neticelerini daha kaliteli hale getirmek için bu tür sitelerle savaşıyor. Her algoritma güncellemesi bu sitelerin aleyhine netice doğuruyor. Şu demek oluyor ki emsalsiz içerik gösteren siteler arama sonuçlarında yukarılara çıkarken kopya içerik gösteren siteler ise tam tersi tepetaklak düşüyorlar.

Çalıntı Makale Kullanan Blogları Nasıl Şikayet Ederim?

Şu da var ki kimi zaman içinde ne olduğu sizden çalan şahıs arama sonuçlarında sizin üzerinizde yer alabiliyor. İşte emsalsiz içerik oluşturanlar tam da buna isyan ediyor. Abimiz Matt Cutts, Twitter’dan demiş ki: “Siz güzel yazarlar, Google’da kopya içeriğin orjinal içerikten yukarıda(arama sonuçlarında) bulunduğunu görürseniz lütfen bizlere bildirin ”

Orjinal Tweet: https://twitter.com/mattcutts/status/439122708157435904

Bu linkten kopya içerik URL’sini, orjinal içerik URL’sini ve arama terimini yazarak çalıntı makaleyi Google’a bildirebiliyoruz.

Başka Ne Yapabiliriz?

SEO uzmanlarının paylaşmış olduğu site içi ve site dışı SEO yöntemlerini uygulayın.

Çalıntı içinde ne olduğu tespit eden uygulamaları kullanın. Bazı uygulamalar içeriğinizi tarıyor ve çalıntı içerik olması durumunda size haber gönderiyor. Bunun için CopyGator‘u kullanailirsiniz.

DMCA’yı kullanabilirsiniz. Çalıntı içinde ne olduğu %99 olasılıkla arama neticelerinden sildiriyor. Fakat 100$ bayılmanız gerekiyor.

Ah etme edebilirsiniz.  Ben pek tavsiye etmiyorum fakat.

Neler Yapmayalım?

Ziyaretçiyi rahatsız edecek önlemler almayın, sonrasında daha fena bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsiniz. Örneğin genel anlamda sağ tık yapmayı engelliyorlar. Bir ziyaretçi olarak bu beni oldukça rahatsız eder. Bir ihtimal bağlantıya sağ tık yapmış olup yeni “Yeni Sekmede Aç” seçeneğine basacağım.  Yada bazı sitelerde yazıların seçilmesini engelliyorlar. Bir ihtimal bir terimi kopyalayıp Google’da aratacağım.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Açıkçası Google’ın çok fazla işlem yaptığını düşünmüyorum. Ya büyük şirketler olacaksın (filmlerin avukatlık büroları, yapımcı firmaları gibi) ya da birkaç bu işle uğraşan siteye parayı bayılacaksın. Ama bilgilendirme için teşekkürler.

  2. Merhaba hocam,
    bu güzel içerik için öncelikle sizleri tebrik ederim. Bizim gibi blogger için hayat memat meselesidir diyebiliriz. Ben iki hafta boyunca istanbul kamp alanları yazısı hazırladım ve worde kopyaladığımda 12-14 sayfa arasında bir text tutarken birinin bunu kopyalayıp oradan kendine pay çıkarması beni ciddi anlamda üzecektir. Ben aslında DMCA da kullanıyorum ama bu bilgilerde harika.

  3. Klavyenize sağlık ciddenhttps://warwatti.com/turkiye-savunma-sanayii-ihracatta-rekor-kirdi/ benim için çok faydalı bir yazı oldu yalnız özellikle sormak istediğim bir nokta var diyelim ki biz kopya içerik yayınlayan siteyi şikayet ettik. Şikayet etmiş olmamıza rağmen içerik hala o sitede bulunabilir mi yani google tarafından içerik kaldırılmaya bilir mi?

    1. şikayet sonrasında sitede bulunsa dahi google sıralamalarında çıkmaz. Yani google tarafından yok sayılır.

      1. hocam bir önceki mesajımda warwati sitesi de yoruma eklenmiş ancak bilinçli yapılmış bir şey değil warwati linkinin silebilirsiniz ne alaka bende anlamadım. Ayrıca geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün