Seo

Kullanmanız Gereken 5 Seo Aracı

WordPress SEO eklentisi listemizden beğendiğiniz eklentileri seçtiniz bir tek eklentilerle bir tek belirli bir yere kadar gelebilirsiniz. Peki SEO sıralamalarına sahip olmak için eklentilerden fazlasına ihtiyacınız var mıdır?. Bunun için aşağıdaki kuvvetli araçları kullanarak cenk alanının yıldızı olabilirsiniz!

Kullanmanız Gereken 5 Seo Aracı

1. Ahrefs

Ahrefs SEO alanında bir devdir. Birçok sanayi uzmanı bu aracı sever, önerir ve hatta piyasadaki en iyi SEO aracı olarak görür. Bir SEO aracındaan beklenen her şeyi kapsar: Rakip Analizi, Anahtar Kelime Araştırması, Backlink Araştırması, İçerik Araştırması, Sıralama takip edeni ve Web İzleme. Denetim neticeleri internetteki en büyük backlink veritabanlarından birine haizdir. İyi tavsiyeler elde edeceğinizden güvenli olabilirsiniz. Bu aracın aylık tutarı $99 (577 TL) olsa da ödeyeceğiniz tutara değeceğinden güvenli olabilirsiniz.

2. KWFinder

Ahrefs’i pahalı mı buldunuz? O halde bu araç tam size nazaran. Benzer fonksiyonları fazlaca daha düşük bir fiyat aralığında ($29.08-$79.8 169,6 TL – 465 TL) sunar. Kullanıcı arayüzünün piyasadaki en basit arayüzlerinden biri bulunduğunu söylersek yalan söylemiş olmayız. Bunun en iyi yanıysa bu aracı her insanoğlunun kolaylıkla kullanabileceğidir. Sıralama takip edeni, backlink analizi ve SERP analizi özellikleri haricinde KWFinder ek olarak fazla rekabete sahne olmayan uzun kuyruklu anahtar kelimeleri arayabilmesiyle tanınır.

3. SEMrush

SEMrush anahtar sözcük araştırması ve backlink analizi benzer halde temel SEO özelliklerini ihtiva eder. Bir tek, bu araç bir çok süre rekabetçi analizi ile tanınır. Alan Adı vs Alan Adı özelliğiyle web sitenizi rakiplerinizle karşılaştırarak çalışmalarınızı ona göre ilerletebilirsiniz. Ücretli vs organik trafik üstünde açık bir karşılaştırma yapmanızı sağlar. Reklam strateji analizi ek olarak dijital pazarlama stratejilerinizi yapmakta yada optimize etmekte destek verir. Bunlara ek olarak SEO Yazma Yardımcısı ile içerik pazarlama yazıları yazarken anahtar sözcük önerileriyle size destek verir. Bu özelliği ile $99.95‘lik (583 TL) aylık tutarı uygun gözükmektedir.

4. Accuranker

Aracın adı Türkçe karşılıkları “Kati” ve “Sıralayıcı” olan “Accurate” ve “Ranker” kelimelerinden oluşmaktadır. Bu aracın tam olarak olduğu şey de budur. Anahtar kelimeleri takip eder ve sıralar. İçerik pazarlamanızın iyi mi bulunduğunu anlamak istediğinizde bu aracın gerçek enerjisini görürsünüz. Birçok uzman bu aracın sürekli ve talep üstü güncellemelerine bayılır. Bir başka deyişle, her 24 saatte tertipli rapor almanızın yanında yenileme seçeneğine tıklayarak sıralamaları istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Aracın tutarı ise aylık 600 anahtar kelimeyi seyretmek için $44.95‘dir (262 TL). Ne kadar öderseniz o denli fazla anahtar sözcük seyredebilirsiniz.

5. Copyscape

Muhteşem içerik oluşturmak için işin zor kısmını yaptınız. Muhteşem eklentiler ve araçlar için fazlasıyla para harcadınız. Bir tek durup dururken birileri izniniz olmadan içeriğinizi kopyaladı ve içeriğinizi kendi çıkarları için kullanmaktalar. Eğer durum buysa, Copyscape kullanmayı düşünebilirsiniz. İnterneti tarar ve içeriğinizle en ufak benzerliği olan eşleşmeler olursa sizi bilgilendirir. Sonrasında ise mevzuyla ilgili site sahibiyle iletişime geçebilir yada yasal işlem başlatabilirsiniz.

Ücretsiz Seo Araçları

Elbet! Eğer SEO’ya yeniyseniz ücretsiz araçlar harikadır. Üstelik bazı ücretsiz araçlar SEO’nuza fazlasıyla katkıda bulunabilecek muhteşem özellikler sunmaktadır. İşte bizim seçimlerimiz:

1. Google Search Console

Bir web sayfanız olduğu sürece bu aracı ücretsiz bir halde kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereksinim duyulan bazı doğrulama kodları girmek. Bu araç ile web sitenizin Google SERP’deki performansını kolaylıkla izleyebilirsiniz. Ek olarak sitenize ziyaretçi getiren aramalarla birlikte web sitenizin görüntülenme ve tıklanma sayılarını ve Google’daki pozisyonlarını çözümleme etmenize izin verir. Google search console tarafından bir hata rastlandığında tarafınıza otomatik olarak e-posta gönderimi sağlar.

2. SpyFu

Ücretli bir sürüme haiz olsa da ücretsiz sürümü acemiler için harikadır. Sektörel olarak belirli anahtar kelimelerin aylık kaç kez arandığını gösterir. Web sitenizi organik anahtar kelimeleri, aylık tıklanmaları, reklam performansı ve daha da fazlasını seyretmek de dahil kapsamlı halde çözümleme edebilirsiniz. En iyi yanlarından biriyse rakibinizin web sayfasında işlemler yapabilmenizdir. Tek yapmanız gereksinim duyulan alan adını girmektir. Geri kalan her şeyi SpyFu meydana getirecek ve aradığınız bilgileri elde edeceksiniz.

3. Answer the Public

Bu araç içerik pazarlama etkinlikleriniz için hangi mevzuları seçmeniz gerektiği mevzusunda size destek olacaktır. Bir anahtar sözcük girdikten sonrasında Google’ın ve Bing’in otomatik tavsiye özelliğine dayalı olarak anahtar sözcük listeleri oluşturacaktır.

4. SEOQuake

SEOQuake oldukça değişik bir araçtır bu sebeple aracı sitesinden değil bir tarayıcı uzantısı üstünden kullanırsınız. Sıkça meydana getirilen SEO işlemlerini hafifçe ve verimli halde yapar. Sizin yada rakiplerinizin web sayfasında sayfa içi SEO denetimi yapmanıza izin verir. Sonrasında ise veriyi bir CSV dosyası olarak indirebilirsiniz.

Netice

Siteniz için bir WordPress SEO eklentisi seçmek önemlidir. Tamamıyla nasıl bir işlem yapmak istediğinize bağlı bir durumdur. Bazıları fazlasıyla spesifik özelliklerine gerekseme duyarken bazıları duymaz. Eğer okuduğunuz tüm bu informasyon sizin için yeterince açık değilse merak etmeyin. İşte sizin için sunduğumuz önerilerin bir özetini yaptık:

Araçlar

  • Güçlü hepsi bir arada araç: Ahrefs
  • Ahrefs’in ucuz versiyonu: KWFinder
  • Rakip analizi ve yazma yardımcısı: SEMrush
  • Anahtar sözcük seyretme: Accuranker
  • İntihal denetim edici: Copyscape
  • Tüm ücretsiz araçlar denemeye değerdir

İşte bu kadar. İlk olarak WordPress sitenizde ne yapmak istediğinize karar vermenizi tavsiye ederiz. Kararınızı verdikten sonrasında en iyi seçenekleri seçebilir ve keşfetmeye başlayabilirsiniz. Mevzu SEO’ya erişince ne kadar çalışmaya meraklıysanız, o denli fazla informasyon edinebilirsiniz. Eğer bu mevzuyla ilgili herhangi bir sorunuz var ise aşağıdaki yorumlar kısmında bana sorabilirsiniz! İyi şanslar!


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hocam tanıttığınız araçlar birbirinden yararlı paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Bir ekleme yapmak gerekirse mozbarıda çok kullanıyorum.

  2. yararlı bilgiler doğru kullanıldığında ilerleme kat edebileceğimizi düşünüyorum. teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün