WordPress “500 Internal Server Error” Çözümü
WordPress “500 Internal Server Error” Çözümü
500 Internal Server Error kim bilir karşılaştığımız en yaygın sorunlardan birisidir. Popüler nedenlerden bazıları bozuk .htaccess dosyası, hatalı dosya dizinleri uyumsuz PHP sürümü, komut dosyasının yanlış dizimi şeklinde WordPress güncellemeleridir. Bununla birlikte bu sorunların arkasındaki sebepler oldukça olabilir. WordPress500 Internal Server Error problemi gidermek için yapmanız gerekenlerden en iyisi yapmış olduğu işlemleri ne yaptıysak geriye dönmektir. WordPress sitenizin hızı yada işlevini durdurmasına yol açan bu belirli vakaları hatırlamayı tecrübe etmek gerekebilir. Hatanın tam olarak neye sebep bulunduğunu yada sebebini bulduktan sonraki çözmesi oldukça daha kolay olacaktır.
Sorunlardan bazıları
WordPress 500 internal server hatasının çeşitli değişik sebepleri olabilir bunlardan bazıları; Bozulmuş .htaccess dosyası olabilir yada PHP bellek sınırı sorunları olabilir. Problemli eklenti, Bozulmuş WordPress dosyaları olabilir.
Sorunların çözümleri
Bozulmuş .htaccess Dosyası kullanarak düzelteceğiz. Bir çok süre, bozulmuş .htaccess dosyası internal server hatasını gösterir ve ortaya çıkar. .htaccess Hypertext Access kısaltmasıdır siteniz yada web sunucunuz tarafınca barındığı şeklinde komut dizini ve bu komut dizinin içindeki alt dizinlerini denetlemek için kullanılan bir yapılandırmasının dosyasıdır. Sitenizdeki WordPress 500 internal server error hatasına da bozuk bir .htaccess dosyasının sebep olup olmadığını belirlemek için ilk olarak mevcut .htaccess dosyanızın adı değiştirmekle başlayabiliriz.
.htaccess Dosyasını Tekrardan Adlandırma Nasıl Yapılır?
FTP sistemini kullanarak WordPress dizininize giriş yapın. Eğer wp-content, wp-includes ve wp-admin adındaki alt klasörler görüyorsanız eğer, doğru dizindesiniz anlama gelir. Yeni bir .htaccess dosyası oluşturmak için şu şekilde FileZilla ya da favoriniz FTP istemci programınız üstünden WordPress kök dizininizi de açmalısınız. Bu dizin, genel olarak httpdocs olarak adlandırılır. Eğer wp-admin kullanıcısı ve wp-content klasörleri görüyorsanız, doğru klasördesiniz demektir. Eğer .htaccess komutu ve başlangıcında noktası olan herhangi bir dosyayı görmediyseniz, Server’a tıklayıp Force Showing Hidden Files seçeneğini seçip gizli saklı dosyaları görüntülenebilir hale getirmelisiniz. Öteki bir yöntem ise Hosting Sağlayıcınıza sormanız gerekir. Bu yöntemler için Internal Server Error hatasını çözeceksiniz. Eğer bu şekilde uygulayarak hatayı çözüp yada başka bir yöntem kullanarak bu hatanızı çözün.
Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu
Geçen başıma geldi çok yararlı bir yazı olmuş sağolun
bu yazı sayesinde çözüme ulaştırdım teşekkürler.
Bu sorun geçen günlerde benim de başıma geldi, ben yanlışlıkla mysql Db silmişim, sebebi oymuş meğerse