WordpressNasıl Yapılır?

WordPress Otomatik Kaydetme Nasıl Kapatılır?

WordPress’te bir yazıyı güzel güzel yazarken ya da düzenlerken güzelim beyaz sayfa üstüne yazdığım her şey ve yaptığım tüm değişimler 60 saniyede bir otomatikman kaydediliyor. Buna resmen ayar oluyorum. Hem yazma konsantrasyonumu bozuyor hem de veritabanına gereksiz veri yükleyerek şişiriyor. Sizde benim şeklinde otomatik kaydetmeden nefret ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımda wordpress otomatik kaydetmeyi iyi mi kapatacağınızı öğreteceğim.

WordPress kök dizininizde bulunan wp-config.php dosyasını açın ve aşağıdaki kodu ekleyin.

define('AUTOSAVE_INTERVAL', 300 ); // seconds
define(
'WP_POST_REVISIONS', false );

Bu kod wp-config.php içindeki ‘ABSPATH’ üstüne eklenmelidir; herhangi bir yere eklerseniz çalışmaz.

Aşağıdaki kod kaydedilecek tüm revizyonları dönem dışı bırakacak ve bununla beraber otomatik kaydetme aralığınızı 60 saniyeden 300 saniyeye çıkaracaktır. Bu sayede yazınız her dakika yerine her 5 dakikada bir otomatikman kaydolacaktır. 300 saniye size az ya da fazla geliyorsa kendinize bakılırsa düzenleyebilirsiniz.

Yukarıdaki verdiğim kod daha önce veritabanınıza kaydedilen geçmiş gözden geçirme – taslakları silmez. Önceki tüm revizyonları – taslakları silmek için PHPMyAdmin‘i ziyaret etmeniz ve aşağıdaki SQL sorgusunu çalıştırmanız gerekir.

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = "revision";


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Tarayıcı çökmesi veya elektrik kesilmesi durumunda da bu özellike hayat kurtarıyor.

  2. Otomatik kaydetme, önizleme gibi durumlarda veritabanı da şişiyor, çok güzel bir makale olmuş. Teşekkürler. Veri tabanı optimizasyonu makalenizi de gördüm, hemen göz atacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün