Wordpress

YOAST SEO Eklentisinin Sunmuş olduğu Seçenekler

WordPress tabanlı web sitelerinde içeriklerin SEO’ya uygun hale getirilmesini elde eden YOAST SEO eklentisi aslen son zamanlarda en oldukça tercih edilen ücretsiz araçlardan biridir. Haliyle YOAST SEO eklentisinin sunmuş olduğu seçenekler de oldukça fazladır. Eklentinin ayarlarını uygun şekilde yaptıktan sonrasında içeriklerinizde kullanabileceğiniz YOAST SEO, kullanımı ergonomik WordPress araçları arasındadır.

YOAST SEO Kullanımı

Bu eklentide odak anahtar sözcük vurgusu yapılabilir. Aslına bakarsak eklentinin en mühim kısmı olan anahtar kelimeler, odaklanılan kelimeler arasından seçilerek aracın ilgili kısmına eklenmiş olur. Bu kelime ek olarak Google’da kullananların yapmış olduğu aramalara istinaden içeriğinizin çıkmasını istediğiniz bir kelime olmalıdır.

YOAST SEO Analizi

Anahtar sözcük, eklentinin ilgili boşluğuna eklendikten sonrasında SEO analizine geçilebilir. Ilk olarak yazı eklendikten sonrasında eklenti tarafınca bazı ikazlar sunulacaktır. Bu uyarıların ne anlama geldiğini aşağıdaki alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Keyphrase in introduction: İçeriğin ilk paragrafında odak kelimenin olup olmadığını gösterir. Tüm uyarılarda eklenti tarafınca negatif durumlar ‘kırmızı renkli buton’ ile gösterilir.

Outbound links: Yoast SEO muhteviyatında değişik internet sayfalarına giden birden fazla bağlantı olmalıdır. Doğrusu Outbound links olmaması halinde eklenti uyarı verecektir.

İnternal linsk: SEO açısından iç linkleme oldukça önemlidir. Bu eklentide de yazılar içinde linklemenin olması gerektiği vurgulanmaktadır.

Image alt attributes: İçerikte tercih ettiğiniz resimlere alt etiketler eklemenizi isteyen uyarıdır.

Meta description length: Bu kısım, meta açıklamasının uzunluğudur. YOAST eklentisinde uzunluk en oldukça 165 karaktere kadardır.

Keyphrase density: Odak kelimelerin içerikte hangi oranda geçtiğini ifade eder.

Keyphrase length: Odak anahtar kelimenin genel uzunluğunu paylaşır. Oldukça uzun ya da oldukça kısa olması durumunda kırmızı butonlu uyarı ışığı yanacaktır.

YOAST SEO eklentisinin sunmuş olduğu seçenekler bunlarla da sınırı olan değildir. Mesela SEO başlığının uzunluğu için SEO title width, sayfadaki içeriğin uzunluğu için text length ve odak kelimenin daha ilkin değişik bir içerikte geçip geçmediğini idrak etmek için previously keyphrase kısımları da yer almıştır.

Son aşama kullanışlı olan YOAST eklentisi yardımıyla içeriklerinizin SEO’ya uygun olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Ücretsiz olan YOAST SEO eklentisinin sunmuş olduğu seçenekler ek olarak premium üyeliklerle yükseltilebilir.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Yoastı seviyorum ancak son açtığım web sitesinde sayfa düzenle kısmında ayarları gelmiyor. Yani sadece yoast yazıyor ama altındaki o sayfa adı, sayfada odaklanılacak kelime kısmı gelmiyor. Aslında hepte aynı temayı kullanıyorum ama neden böyle oldu bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

  2. Yoast seo rehberi arıyordum siteme kurduğum için,teşekkürler paylaşımınız için.

  3. Yoast benim de en sevdiğim SEO eklentisi. Autoptimize eklentisi ile beraber kullanılırsa daha etkili oluyor. Bu arada sitenizde meta property değerleri ikişer kez kullanılmış.

  4. CMS olarak WordPress’i tercih edenlerin ilk kurması gereken faydalı SEO eklentilerindendir.

  5. WordPress için güzel bir eklenti fakat çok fazla değişiyor ve güncelleniyor sürekli takip etmek zor algoritmalar bu ara çok dalgalı.

  6. ben rank math seo kullanıyorum. yoast seo premium da yer alan birçok özellik de mevcut. ben memnununm. sizlere de tavsiye ederim.

  7. ben rank math seo kullanıyorum. yoast seo premium da yer alan birçok özellik de mevcut. ben memnununm. sizlere de tavsiye ederim.

  8. Yoas hakkın da merak ettiğim birçok konu vardı. Burada detaylı bir şekilde anlatmışsınız. Çok sağolun.

  9. All in seo kuruluydu yoast seo eklentisine geçtim.
    Faydasının olduğunu düşünüyorum.

    Yoast’ın özellikleri ve makale yazarken verdiği öneriler vesaire çok işime yarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün