Wordpress

2021 Yılının En İyi WordPress Blog Temaları

Dünya üzerinde en yaygın kullanılan platform olan ve milyonlarca sitenin altyapısını oluşturan WordPress, sürekli yenilenen ve yenileri eklenen temalarıyla müthiş bir gelişim gösteriyor. Her alana, her sektöre ve ihtiyaca göre farklı geliştirilmiş temalar bulunsa da bu metnin konusu 2021’in en iyi WordPress blog temaları olacak ve hazırsanız hemen başlıyoruz.

Newspaper

WordPress temaları arasında en tanınmış ve en fonksiyonel olanlarından birisidir. WooCommerce ve SEO uyumlu olmasının yanısıra responsive bir tema olması, kullanıcıların neden rağbet ettiğini ortaya koymaktadır. TagDiv imzalı Newspaper temasını satın aldığınızda tek tıkla Türkçe’ye dönüştürebilir ve içeriklerinizi en uygun şekilde sunma imkânı elde etmiş olursunuz.

Stow

Automattic tarafından oluşturulan Stow, oldukça yetenekli ve sade yüzüyle blog sitesi oluşturacaklar için son derece iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Geniş alanlar sunan yapısı vasıtası ile bilhassa resim içerik bakımından zengin blog sayfalarının tercihi oluyor. Oldukça temiz ve hızlı çalışan bir kodlama sistemine sahip olmasının yanı sıra bedava sunulması da temanın bir diğer üstünlükı.

Voice

Responsive yapısı, WooCommers entegrasyonu, limitsiz font ve renk imkânı sunan müthiş şahsileştirme seçenekleri ile Meks imzalı bir Themeforest teması daha çıkıyor karşımıza. Voice, basit erişim imkânı sağlayan kontrol paneli, hızlı yükleme ve çalışma konusu ile ilgili tam bir performans canavarı olan yapısı ile bu listeye dahil olmayı en fazla hak eden temalardan birisi. Ücretli temalar arasında yer alması dezüstünlük gibi görünmekle birlikte ödenen ücret karşılığında elde edilenlere bakıldığında yapılan ödemenin ne kadar gerçekçi olduğu görülecektir.

Activello

Moda, yemek, seyahat veya spor odaklı bir blog düşünenler için biçilmiş kaftan diye nitelenebilecek tema ise Activello. Silkalns tarafından tasarlanan temiz ve minimal yapıya sahip olan tema, para ödemeden sunuluyor. WooCommers uyumlu ve SEO dostu yapısının yanısıra, kullanımı kolay yönetim panelinde harika özelleştirme seçenekleri olması ise tam anlamıyla pastanın üzerindeki çilek kıvamında.

Wishful Blog

Wishfulthemes imzalı bu tema tertemiz bir program ve kullanıcı arayüzü arayanların en uygun ürünü olabilir. Kolay kullanım imkânı sunan yönetim panelinde bulunan son derece ilginç şahsileştirme seçenekleri ve SEO dostu yapısı vasıtası ile etkin bir blogger olma yolundaki en önemli adımı atmak Wishful Blog teması ile mümkün olacak. Bir diğer hoş yanı olan bedava temalar arasında bulunduğunı da ilave etmek gerekir.

InHype

İddialı kişilerin ve iddialı içeriklerin teması diye başlayalım söze InHype temasından bahsederken. Son derece güçlü bir resim yapı, kusursuz blog dizaynları ve akışkan yapısı ile hem kullanıcı hem de ziyaretçi için kusursuz bir deneyim sunan bu temaya imzayı Dedalx atmış ve Tehemeforest platformuna eklemiş. Ücretli bir tema olsa da paranın hakkını veren bir yapısı olduğunu ilk bakışta görmek mümkün. 38 tane tekrar kullanmak mümkün blog, zengin şahsileştirme seçenekleri, gelişmiş Gutenberg ve AMP desteği ile SEO ahenkunu zirveye çıkaran programı, güçlü resimliğinin bonusları olarak ifade edilebilir.

Independent Publisher 2

Okunabilirliğe odaklanmış içeriğe sahip bir blog ihtiyacı söz konusu ise bundan daha iyisini bulmak zor. Açık renkli dizaynı ve geniş okuma alanı ile göz yormayan ve oldukça çekici bir dizayna sahip olan tema Raam Dev tarafından tasarlanmış. Ücretsiz şeklinde değıtılan tema, SEO dostu yapısı ve sağladığı alan vasıtası ile 1100 pikselden daha geniş görselleri bile cesurca sergileme ve görüntüleme imkânı sunar. Bu açıdan bakıldığında okumaya odaklı olmasının yanı sıra zengin bir resimlik olanağı sağladığı da söylenebilir.

GeneratePress

İnternet üzerindeki en çarpıcı WordPress temalarından birisi olan ve bedava olması bundan dolayı çok daha cazip hale gelen GeneratePress teması, blog yapılı dizaynı ile müthiş deneyimler vadediyor. İstenmediği sürece hiçbir koda dokunmadan bloklar vasıtasıyla yapılabilecekleri görünce ister istemez ufak bir şaşkınlık yaşatan temanın programı oldukça temiz. Bu nedenle süper hızlı ve SEO dostu olarak çalıştığını söylememek olmaz. Son derece kolay ancak bir o kadar şık kullanıcı arayüzü ve basit kullanım imkânı sunan paneli ile blog yazarlarının gözdesi olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Fairy

Pek çok hız testinin şampiyonu olmuş bir blog teması var karşımızda: Fairy. Candidthemes tarafından oldukça temiz bir programla hazırlanan tema, Gutenberg uyumlu ve Mailchimp için hazır bir biçimde bedava sunulmaktadır. Blog teması olarak nam salmış olsa da son derece esnek bir yapıya sahip olması bundan dolayı birçok diğer amaç için kullanmak da mümkün olabilir. Kullanım basitlığı ve esneklik çözümlerini aynı anda sunan kullanıcı paneli, Fairy için önemli bir diğer üstünlükdır.

Maple

Theme-Ruby imzasıyla Themeforest’in bir diğer ücretli teması Maple var sırada. Hem resim yönü güçlü hem de hafif dizaynlı bir tema arayışında olanlara ilaç olacak bu tema, temiz programı ve hızlı çalışan sistemi ile oldukça yetenekli. Mailchimp ve Yoast SEO desteğinin yanı sıra Google Adsense ve Google Analytics gibi ilave entegrasyonlar sağlaması başlı başına önemli bir özellik. Temanın responsive yapısı vasıtası ile bütün cihazlarda en üst kalitede görüntülenebilir olması da bu noktada ifade edilmesi gereken bir diğer önemli ayrıntı olsa gerek.

Illustratr

Tasarımcıların, fotoğraf sanatçılarının, gezi ve seyahat bloglarının en fazla ihtiyaç duydukları her türden özelliği barındıran ve Automattic imzalı bir bedava tema var sırada. Tertemiz bir dizayn, kusursuz resimlik, SEO uyumlu program temanın başlıca özellikleri arasında sayılabilir. 1100 piksele varan genişlikte fotoğraf sergileme imkânı, oldukça güçlü sosyal medya bağlantı ayarları ile geniş kitlelere başarı ile ulaşmayı sağlayacak olan Illustratr ile en hoş blog sizinki olabilir.

Writing

Kişisel blog sayfalarının en etkin tema örneklerinden birisi Writing. Temiz kodlama düzeni, responsive yapısı, kolay ancak oldukça yaratıcı özel efektler ile oluşturulan güçlü resimliğe sahip sayfaları ile kullanan hernet gözdesi olmayı başarmış olan bir temadan söz ediyoruz. A-Works tarafından geliştirilip ücretli olarak Tehemeforest’te sunulan Writing, güçlü SEO yapısı ile kullanıcının yalnızca yazmaya odaklanmasını hedefliyor. Siz yazmaya bakın gerisi bizim işimiz gibi bir slogan herhalde en fazla bu temaya yakışır.

Divi

Elegantthemes tarafından tasarlanan ve çok yaygın kullanılan Divi, sürükle bırak yapısı vasıtası ile kafa karıştıracak hiçbir ayrıntıa izin vermiyor. Gerçek anlamda resim düzenleme olanağı ve özel css kontrol imkânı sunması temanın alametifarikası olarak kabul edilebilir. Düzinelerce sayfa ögesi ve binlerce özelleştirme opsiyonunun bulunduğu kontrol paneli, oldukça kullanışlı ve bir o kadar da fonksiyoneldir. İçerdiği esneklik vasıtası ile şahsi blog dizaynından akla gelecek birçok ihtiyaca göre adapte edilebilmesi ise onun için ödenecek ücreti önemsiz kılan en önemli husustur.

Soledad

Pencidesign imzası ile ücretli dağıtılan Soledad, oldukça etkin bir resimlik sunar. Aynı zamanda temiz bir programla hızlı çalışan bir tema olması ise onun bir diğer önemli özelliği olarak öne çıkmaktadır. WooCommerce, BBPress, BuddyPress uyumlu eklentilerin yanısıra AMP yapısını desteklemesi, bir diğer ilave özellik anlamına gelir. Son derece esnek yapısı ile basitçe özelleştirilebilen Soledad ile çok farklı beklentilerin karşılanması mümkün olabilmektedir.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Genel blog temamı değiştirmek istiyorum ancak bir türlü karar veremiyorum.
    Her gördüğüm temanın farklı bi renk tonu veya özelliği cezbediyor. Hepsini beğeniyorum.

    Sanırım hiç karar verecek gibi değilim. :D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün