WordPress ‘inizi geliştirin SEO web sitenize daha fazla trafik kazandırmak için çok önemlidir. Ne yazık ki çoğu WordPress SEO kılavuzları yeni kullanıcılar için başlamak için çok teknik. Web sitenizin trafiğini artırmak konusunda ciddi iseniz, o zaman WordPress SEO en iyi uygulamalarına dikkat etmeniz gerekir. Bu kılavuzda, WordPress SEO’nuzun iyileştirilmesine ve daha fazla organik trafik elde etmenize yardımcı olması için üst WordPress SEO ipuçlarını paylaşacağız.
WordPress’in SEO dostu olduğunu söyleyen uzmanları duymuş olabilirsiniz. Bu nedenle, bir çok insan WordPress’i bir blog veya web sitesi başlatmak için seçmektedir .
WordPress ürettiği kodun SEO en iyi uygulamalarını izlediğinden emin olmasına rağmen, SEO çabalarını en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız daha yapmanız gereken çok şey var.
WordPress SEO’nuzu düzgün bir şekilde optimize etmek için atmanız gereken bir takım önlemleri alıyoruz.
Kolaylaştırmak için, nihai WordPress SEO rehberimizde kolayca gezinmenize yardımcı olacak bir içerik tablosu hazırladık.
İçindekiler
Giriş
- SEO nedir?
- SEO önemlidir neden
WordPress Temelleri
- Sitenizin görünürlük ayarlarını kontrol edin
- WordPress’de SEO dostu URL yapısını kullanma
- WWW ve URL’lerde olmayan WWW
En İyi WordPress SEO Eklentisi
- En İyi WordPress SEO eklentisini seçme
- WordPress’de XML site haritaları ekleyin
- Sitenizi Google Search Console’a ekleyin
- SEO için blog yayınlarınızı optimize etme
WordPress SEO En İyi Uygulamalar
- WordPress’de kategorileri ve etiketleri doğru kullanma
- İç bağlama alışkanlığı kazandırır
- WordPress yorumlarını optimize edin
- WordPress’de hayır içi harici bağlantılar.
- Tam mesajlar vs özetler (alıntılar)
WordPress için Hız ve Güvenlik SEO
- Sitenizin hızını ve performansını optimize edin
- SEO için WordPress’deki görüntüleri optimize etme
- WordPress sitenizin güvenliği ve güvenliği
- SSL / HTTPS kullanmaya başlayın
Son olarak, WordPress SEO’nuzu daha da ileri götürmek için daha fazla SEO araçları ve kaynakları görün.
Giriş
WordPress için optimize etme fikrini biliyoruz SEO’su özellikle teknik bir geek değilseniz başta yeni başlayanlar için korkutucu olabilir.
Ancak endişelenmeyin – karışık olması gerekmez. Temel bilgileri öğrenmek için buraya başlayın ve ardından bunları kendi web sitenize uygulamaya başlayabilirsiniz.
SEO nedir?
SEO, Arama Motoru Optimizasyonu için kullanılan kısaltmadır. Web sitesi sahipleri tarafından arama motorlarında daha yüksek sıralamayla daha fazla trafik elde etmek için kullanılan bir strateji.
Arama motoru optimizasyonu, Google’ı kandırmak veya sistemi oynamakla alakalı değildir. Basitçe, kodları optimize eden ve arama motorlarının web sitenizi bulmasını kolaylaştıran bir web sitesi oluşturma ile ilgilidir.
İnsanlar web’de aradığınız konular hakkında arama yaptığında, arama motorunuz tarafından optimize edilmiş içeriğiniz arama sonuçlarında daha yüksek görünür ve web sitenize tıklayarak daha fazla kullanıcı bulursunuz.
SEO önemlidir neden
Arama motorları genellikle çoğu web sitesinin trafik akışının en büyük kaynağıdır.
Google ve diğer arama motorları, sayfaları arama sonuçlarında uygun bir şekilde anlamak ve derecelendirmek için gelişmiş algoritmalar kullanmaktadır. Ancak bu algoritmalar mükemmel değildir – içeriğin ne hakkında olduğunu anlamak için hâlâ yardıma ihtiyaçları vardır.
İçeriğiniz optimize edilmemişse, arama motorları sıralamayı bilmiyor. İnsanlar sizin için yazdığınız konuları aradıklarında, web siteniz arama sonuçlarında görünmez ve bu trafiği gözden kaçırırsınız.
Gerçekten de tüm işletme sahipleri, web sitelerinin arama motorlarını kolaylaştırarak, arama trafiğini en üst düzeye çıkarabiliyorlar.
WordPress Temelleri
SEO teknik alabilirsiniz, ancak olmak zorunda değildir. Sadece sitenizi optimize etmek için birkaç temel SEO ipucu öğrenme, web sitenizin trafiğinde belirgin bir artış sağlayabilir.
Aşağıdaki teknikleri kullanmak için teknoloji dehası olmak zorunda değilsiniz. WordPress’i zaten kullanıyorsanız, elinizde ne var demektir!
Web sitenizi optimize etmeye başlayalım.
Sitenizin Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin
WordPress, web sitenizi arama motorlarından gizlemek için yerleşik bir seçenekle birlikte gelir. Bu seçeneğin amacı, size herkese açık olmaya hazır olmadan web sitenizde çalışmaya vakit ayırmaktır.
Ancak, bazen bu seçenek yanlışlıkla kontrol edilebilir ve web sitenizi arama motorları tarafından kullanılamaz hale getirir.
Web siteniz arama sonuçlarında görünmüyorsa, yapmanız gereken ilk şey bu seçeneğin işaretli olmadığından emin olmaktır.
WordPress sitenizin yönetici alanına giriş yapın ve Ayarlar »Okuma sayfasını ziyaret edin .
‘Arama Motoru Görünürlüğü’ bölümüne ilerleyip ‘Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesin’ seçeneğinin yanındaki onay kutusunun işaretli olmadığından emin olun.
Değişikliklerinizi saklamak için ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutma.
WordPress’de SEO Dostu URL Yapılarını Kullanma
SEO dostu URL’ler, sayfanın içeriğini açıkça açıklayan kelimeler içerir ve hem insanlar hem de arama motorları tarafından okunması kolaydır.
SEO dostu URL’lerin bazı örnekleri şunlardır:
http://www.wpbeginner.com/how-to-install-wordpress/
http://www.wpbeginner.com/common-wordpress-errors-and-how-to-fix-them/
Bu URL’lerin okunabilir olduğunu ve bir kullanıcının yalnızca URL metnine bakarak sayfada göreceklerini tahmin edebildiğine dikkat edin.
Peki SEO dostu olmayan URL nasıl görünür?
http://www.wpbeginner.com/?p=10467
http://example.com/archives/123
Bu URL’lerin içeriğe alakalı sayılar kullanmadığına ve bir kullanıcı URL’yi inceleyerek sayfada neler bulacağını tahmin edemediğine dikkat edin.
SEO dostu permalink yapısını kullanmak, arama sonuçlarında daha iyi pozisyonlar alma şansınızı geliştirir.
İşte WordPress sitenizin permalink yapısını nasıl kontrol edebilir ve güncelleyebilirsiniz.
Ayarlar »Permalinks sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor . Postane seçeneğini seçin ve ardından ayarlarınızı kaydetmek için ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklayın.
Not: Web siteniz 6 aydan fazla çalışıyorsa, lütfen sayılar seçeneğini kullanmadığınız sürece permalink yapınızı değiştirmeyin. Gün ve İsim veya Ay ve Adı kullanıyorsanız, bunu kullanmaya devam edin.
Kurulu bir sitede permalink yapınızı değiştirerek, tüm sosyal medya paylaşım sayınızı kaybedeceksiniz ve mevcut SEO sıralamanızı kaybetme riskini yaşayacaksınız.
Kalıcı bağlantı yapınızı değiştirmeniz gerekiyorsa, bir profesyonel kiralayın, böylece uygun yönlendirme kurabilirler. Sosyal paylaşım sayımlarınızı sayfalardaki hâlâ kaybedersiniz.
WWW ve WWW dışı
Web sitenizle daha yeni başlıyorsanız, sitenizin URL’sinde www (http://www.example.com) veya www olmayan (http://example.com) kullanmayı isteyip istemediğinizi seçmeniz gerekir.
Arama motorları, bunları iki farklı web sitesi olarak görür; bu nedenle, bir tane seçip ona sadık kalmanız gerekir.
Tercihlerinizi, Ayarlar »Genel sayfasını ziyaret ederek ayarlayabilirsiniz . Tercih ettiğiniz URL’yi ‘WordPress Adresi’ ve ‘Site Adresi’ alanlarına ekleyin.
Başkasının söylediklerine rağmen, bir SEO bakış açısından, birinin veya başka birinin kullanılmasının hiçbir avantajı yoktur.
Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www ile www olmayan tarafımızdaki Rehberimize bir göz atın – WordPress SEO için daha uygundur .
En İyi WordPress SEO eklentisi
WordPress ile ilgili en iyi bölümlerden biri, her şey için bir eklentinin olması ve SEO’nun istisna olmamasıdır. Binlerce WordPress SEO eklentisi, yeni başlayanların en iyi WordPress SEO eklentisini seçmesini zorlaştırıyor.
Tek tek SEO görevleri için ayrı eklentiler kurmak yerine, en iyi WordPress SEO eklentisini seçmenize yardımcı oluruz ve hepsi bu kadar% 100 ücretsizdir.
En İyi WordPress SEO Eklentisini Seçme
En iyi WordPress SEO eklentisini seçme söz konusu olduğunda, en popüler iki çözüm arasında seçiminizi azaltabilirsiniz: Yoast SEO veya All in One SEO Pack .
Bunların her ikisi de etkili çözümlerdir ve Yoast SEO’ların hepsi bir SEO Pakasında olanlara kıyasla bir artı ve eksilerini karşılaştırdık .
WPBeginner’da, Yoast SEO’yu kullanıyoruz, bu yüzden bu yazıda Yoast SEO’yu ekran görüntüleri ve örnekler için kullanacağız.
Ne olursa olsun, bu eklentilerin her birini doğru bir şekilde ayarlama konusunda adım adım bir rehberimiz var:
- WordPress’de Yoast SEO eklentisi nasıl kurulabilir ve kurulur?
- Kullanım Kılavuzu, All in One SEO Pack
WordPress’e XML Site Haritaları Ekle
Bir XML Site Haritası web sitenizdeki her bir sayfayı listeleyen özel olarak biçimlendirilmiş bir dosyadır. Bu, arama motorlarının tüm içeriğinizi bulmasını kolaylaştırır.
Bir XML site haritası ekleme sitenizin arama sıralamalarını yükseltmezken, arama motorlarının sayfaları hızla bulmalarına ve sıralamaya başlamasına yardımcı olur.
Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız, otomatik olarak sizin için bir XML site haritası oluşturacaktır. Site haritanızı bulmak için, bu URL’ye gitmeniz yeterlidir (example.com’u kendi alan adınızla değiştirmeyi unutmayınız):
Bir sonraki adımda XML site haritanızı Google’a nasıl göndereceğinizi göstereceğiz.
Sitenizi Google Search Console’a Ekle
Web Yöneticisi Araçları olarak da bilinen Google Search Console , web sitesi sahiplerine, içeriğinin arama motoruyla nasıl göründüğüne bir göz atmak için Google tarafından sunulan bir dizi araçtır.
Sayfalarınızın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü anlamanıza yardımcı olacak raporlar ve veriler sağlar. Ayrıca, insanların web sitenizi bulmak için kullandığı gerçek arama terimlerini, her sayfanın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü ve sayfalarınızın ne sıklıkta tıklandığını göreceksiniz.
Bütün bu bilgiler sitenizde neyin çalıştıklarını ve neyin olmadığını anlamanıza yardımcı olur. Daha sonra içerik stratejinizi buna göre planlayabilirsiniz.
Google Arama Konsolu, web sitenizde, arama yapan tarayıcıların erişemediği, yinelenen içeriği bulabileceği veya kısıtlı kaynakları bulması gibi bir şey olduğunda da sizi uyarır.
WordPress sitenizi Google Search Console’a nasıl ekleyeceğinize dair adım adım bir rehberimiz var .
Yoast SEO’yu kullanıyorsanız, Yoast SEO kurulum kılavuzumuzda adım 11’i uygulayın .
Yoast SEO’yu kullanmıyorsanız alternatif bir yol gösteren videomuzu izleyebilirsiniz:
Web sitenizi Google Search Console’a ekledikten sonra Tara menüsünü tıklayın ve ardından Site Haritaları’nı seçin.
Bundan sonra, Site Haritası Ekle düğmesine tıklayın.
Ana site haritanız sitemap_index.xml’dir, bu yüzden devam edin ve bunu gönderin.
Site haritanızı başarıyla eklediyseniz, beklemede görünecektir. Google’ın web sitenizi taraması biraz zaman alıyor. Birkaç saat sonra, site haritanızla ilgili bazı istatistikleri görebilirsiniz. Site haritanızda bulunan bağlantıların sayısını, kaç tanesinin dizine eklendiğini, resimlerin ve web sayfalarının oranını vs. gösterecektir.
Analizleri toplamak ve Web sitenizin SEO ilerlemesini görmek için Search Console’unuzu en az ayda bir kez kontrol etmenizi öneririz.
SEO için Blog Yazılarınızı En İyileştirme
Genellikle yeni başlayanlar, bir WordPress SEO eklentisinin kurulumunun ve etkinleştirilmesinin hepsinin gerekli olduğunu düşünmenin yanlışını yapar. SEO, azami sonuçları görmek isterseniz takip etmeniz gereken devam eden bir süreçtir.
Yoast SEO her blog yazısı ve sayfasına bir başlık, açıklama ve odak anahtar kelime eklemenize izin verir. Aynı zamanda, kullanıcıların web sitenizde Google’da ne gördüklerinin bir önizlemesini gösterir.
Maksimum tıklama almak için başlığınızı ve açıklamanızı optimize etmenizi öneririz.
Blog yazınızı yazarken, Yoast SEO bölümüne gidin ve tam olarak yararlanın.
Bir odak anahtar kelimesi seçmeyi nasıl merak ediyorsanız, ne iyi bir başlık veya iyi bir meta açıklaması olduğunu düşünüyorsanız, SEO için blog yayınlarınızı optimize etmek için yeni başlayanlar rehberimizde ayrıntılarıyla ele almış bulunmaktayız .
Sayfadaki SEO başarılarınız için çok önemlidir, çünkü okumanızı kesinlikle tavsiye ederiz.
WordPress SEO En İyi Uygulamalar
WordPress SEO temellerini takip ederseniz ve en iyi WordPress SEO eklentisini kullanırsanız, çoğu web sitesinin önünde olacaksınız.
Bununla birlikte, daha iyi sonuçlar istiyorsanız, aşağıdaki WordPress SEO en iyi uygulamalarını takip etmeniz gerekmektedir.
Bunlar çok teknik değil ve çoğu size hiçbir kodu dokunmamızı gerektirmiyor. Fakat onları takip ederseniz büyük fark yaratacaktır.
WordPress’de Düzenler ve Etiketler Kullanma
WordPress, blog yayınlarınızı kategorilere ve etikete göre sıralamanıza izin verir . Bu, içeriğinizi konulara göre yönetmenizi ve kullanıcılarınızın aradığı içeriği bulmalarını kolaylaştırır.
Kategoriler ve etiketler, arama motorlarının web sitenizin yapısını ve içeriğini anlamasına yardımcı olur.
Yeni başlayanlar genellikle kategorileri ve etiketleri en iyi şekilde nasıl kullanacakları konusunda şaşkına dönerler. Bunu binlerce okuyucuya açıkladıktan sonra kategorilere ve etiketlerimize nasıl yaklaştığımızı görebilirsiniz.
Kategoriler, yayınlarınızın geniş gruplandırılması içindir. Blogunuz bir kitap olsaydı, kategoriler içerik tablosu olurdu.
Örneğin, kişisel bir blogda müzik, yemek, seyahat gibi kategorilere sahip olabilirsiniz. Kategoriler hiyerarşiktir, dolayısıyla onlara alt kategori ekleyebilirsiniz.
Öte yandan etiketler, tek bir yayının içeriğini tanımlayan daha spesifik anahtar kelimelerdir. Örneğin, gıda kategorisi altında açılan bir blog yazısı, salata, kahvaltı, krep gibi etiketler olabilir. Bunları bir kitapta dizinler bölümü olarak düşünün.
Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için, içeriğinizi sıralamak için kategorilere vs etiketler ve SEO’nun en iyi uygulamaları kılavuzumuza bakın .
Kategorileri ve etiketleri doğru bir şekilde kullanarak, kullanıcılarınızın web sitenize göz atmalarını kolaylaştırırsınız. Kullanıcılar için kolay olduğu için arama motorlarının web sitenize göz atmalarını da kolaylaştırır.
Dahili Bağlanma Bağlı kılmak
Arama motorları, web sitenizdeki her sayfaya puan kazandırır (sayfa yetkisi). Bu skorun reçetesi gizli tutulur, böylece insanlar oyunu oynamazlar. Bununla birlikte, otoritenin en yaygın işaretleri bağlantılardır.
Bu nedenle, diğer blog yayınlarınızdan ve sayfalarınızdan kendi içeriğinize bağlamanız önemlidir.
Mümkün olduğunca kendi mesajlarınızı birbirine bağlamak için alışkanlık edinmelisiniz. Birden fazla yazar varsa, en az 3 blog günlüğü mesajını birbirine bağlamalarını gerektiren bir ön yayın blog yazısı kontrol listesi oluşturun.
Bu, sayfa görüntülemelerinizi artırmanıza, kullanıcıların sitenizde geçirdiği zamanı artırmanıza ve sonuçta, tek tek blog yayınlarınızın ve sayfalarınızın SEO puanını artıracaktır.
Optimize WordPress Yorumlar
Yorumlar, web sitenizdeki kullanıcı etkileşiminin güçlü bir göstergesi olabilir. Nişanlı kullanıcılar, sitenize daha fazla bağ, daha fazla trafik ve geliştirilmiş SEO anlamına gelir.
Ancak, yorumlarınızın gerçek olup spam olmadığından emin olmanız gerekir. Spam gönderenler, arama sıralamalarınızı etkileyebilecek ve hatta bozabilecek kötü bağlantılar içeren yorumlar gönderebilirler.
Biz kullanmaya başlamak için herkese tavsiye nedeni budur Akismet . Her WordPress sitesi ile önceden kurulmuş olarak gelen iki eklentiden biridir ve yorum spam’ı ile mücadele etmenize yardımcı olur.
Akismet tek başına yorum spam’ı idare edemiyorsa, bu ipuçlarını ve araçları WordPress’de spam yorumuyla mücadele etmek için inceleyin .
Blog gönderileriniz orijinal, spam içermeyen yorumlar çekiyorsa, o zaman ilgi çekici bir web sitesi oluşturmak için kendinizi omuzda bırakmalısınız!
Bununla birlikte, bir postayla ilgili çok fazla yorum yapmanız, daha yavaş yüklenmesini sağlayabilir ve bu da, arama motoru sıralamalarını da etkiler. (Hızın SEO’yu nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıda okumaya devam edin.)
Web sitenizi, sunucunuzda ve hızınızda koyduğunuz yorumları yükleyecek şekilde hazırlamak için, yorumları birden çok sayfaya bölebilirsiniz. Nasıl bizim öğretici bakın WordPress yorumlarınızı sayfalandırmak .
(Siteniz hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, WordPress blog yayınlarınıza daha fazla yorum yapmak için bu 11 yolu inceleyin .)
WordPress’de NoFollow Dış Bağlantılar
Yukarıda belirtildiği gibi bağlantılar, arama motorlarının hangi sayfaların önemli olduğuna karar vermelerine yardımcı olur. Bir web sitesine bağlandığınızda, sitenizin SEO puanının bir kısmını bu bağlantıya geçiriyorsunuz demektir. Bu SEO puanı “bağlantı suyu” olarak adlandırılır.
İyi arama sıralaması için, vermediğiniz başka web sitelerinden daha fazla bağlantı suyu aldığınızdan emin olmanız gerekir.
Harici bağlantılara (kendi sahip olmadığınız web sitelerine bağlantılar) “nofollow” özelliğinin eklenmesi, arama motorlarına bu bağlantıları izlememesini bildirir. Bu, bağlantı suyu tasarruf etmenize yardımcı olur.
HTML’de normal bir harici bağlantı şöyle görünür:
Nofollow özelliğine sahip harici bir bağlantı şöyle görünür:
Ayrıca ekleyebilir insert link açılır rel =”nofollow” onay kutusunu . Bu, harici bağlantılara kolayca nofollow eklemenizi sağlayacaktır.
Tam Mesajlar vs Özetler veya Alıntılar
WordPress, ana sayfanız, kategori arşivi, etiket arşivi, tarih arşivi, yazar sayfası vb. Gibi bir dizi sayfadan yayınlarınıza görüntüler ve bağlantılar verir.
Varsayılan olarak, tüm makalelerin tamamını bu sayfalarda gösterir. Bu, sitenizin SEO’unu etkiler, çünkü arama motorları, içeriği yinelenen bulabilir. Tam makaleler ayrıca arşiv sayfalarınızın daha yavaş yüklenmesini sağlar.
Her yerde tam makale gösterilmesi, sayfa görünümlerinizi de etkiliyor. Örneğin, RSS yayınınıza abone olan kullanıcılar, web sitenizi hiç ziyaret etmeden feed okuyucusundaki tam makaleyi okuyabilecektir.
Bunu çözmenin en kolay yolu, tam makale yerine özetler veya alıntılar göstererek.
Bunu Ayarlar »Okuma bölümüne gidip özeti seçerek yapabilirsiniz.
WordPress için Hız ve Güvenlik SEO
Yukarıdaki tüm WordPress SEO ipuçlarını ve en iyi uygulamalarını izleseniz bile, siteniz yavaşsa veya bir hacker tarafından ele geçirilirse, arama motorunuzun sıralamaları büyük bir darbe alacaktır.
Aşağıda, yavaş performans veya gevşek güvenlik nedeniyle sitenizin arama motoru trafiğini kaybetmesini nasıl engelleyeceğiniz anlatılmıştır.
Sitenizin Hızını ve Performansını Optimize Edin
Araştırmalar, internet çağında ortalama insan dikkat süresinin bir akvaryum balıkınınkinden daha kısa olduğunu gösteriyor.
Web kullanılabilirlik uzmanları, kullanıcıların bir web sitesini ziyaret ettikten sonra birkaç saniye içinde kalmayı ya da ayrılmayı tercih ettiklerine karar verdiklerine inanmaktadır.
Bu, bir web sitesi sahibi olarak içeriğinizi sunmak ve kullanıcıların ilgisini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz olduğu anlamına gelir. Ziyaretçinizin web sitenizin yüklenmesini beklemesini sağlayan bu değerli zamanınızı boşa harcamak istemiyorsunuz. Google gibi arama motorları, yavaş yükleyen web sitelerinden daha hızlı olan daha yüksek web sitelerini sıraladıklarını itiraf ediyor.
SEO için WordPress’deki Görüntüleri En İyileştirme
Resimler metinden daha ilgi çekici ancak yüklenmesi daha uzun sürüyor. Görüntü boyutlarına ve kalitesine dikkat etmiyorsanız, web sitenizi yavaşlatabilirler.
Daha hızlı yüklemek için optimize edilmiş görüntüler kullandığınızdan emin olmanız gerekir.
Resimlerinizi arama motorları için optimize etmek için kullanabileceğiniz bir diğer hiledir, açıklayıcı başlık ve alt etiketleri kullanmaktır. Bu etiketler, arama motorlarının imajınızın ne hakkında olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca ekran okuyucuları alt ve başlık etiketlerini okuyabildikleri için görme engelli kullanıcılara yardımcı olurlar.
WordPress, bir resim yüklerken başlık ve alt etiketler eklemenize izin verir.
Eğer bir fotoğrafçı iseniz veya WordPress sitenize çok fazla resim eklerseniz, bir galeri eklentisi kullanmanız gerekir.
Envira Galeri’yi kullanmanızı öneririz . Hız testlerimizde en hızlı WordPress galeri eklentisi olarak gördük . Aynı zamanda tamamen duyarlı ve kutudan çıkan SEO dostu.
WordPress Sitenizin Güvenliği ve Güvenliği
Google, her hafta zararlı yazılımlar için yaklaşık 20.000 web sitesi ve kimlik avı için yaklaşık 50.000 kara listeye sahiptir. Bir site kara listeye alındığında, herhangi bir arama sonucunda hiç görünmez.
Bu, WordPress sitenizin güvenliğinin iyi sıralamalar için çok önemli olduğu anlamına gelir. Siteniz bir hacker tarafından tehlikeye giriyorsa, SEO’yu kullanarak tüm zorlu çalışmalarınızı boşa harcamak istemiyorsunuz.
İyi haber şu ki, WordPress sitenizi güvende tutmak o kadar zor değil
WPBeginner anda, kullandığımız Sucuri saldırılara karşı sitemizi korumak için. Bu hizmeti neden önerdiğimizi görmek için, Sucuri’nin 3 ay içinde 450.000 WordPress saldırılarını engellememize yardımcı olmakta.
SSL / HTTPS Kullanmaya Başlayın
SSL (Secure Sockets Layer), bir kullanıcının tarayıcısı ile bağlandıkları sunucu arasındaki bağlantıyı şifreleyen bir teknolojidir. Bu, WordPress sitenize ek bir güvenlik katmanı ekler.
SSL ile korunan web siteleri, tarayıcının adres çubuğunda bir asma kilit işaretiyle gösterilir. Bu, web sitenizi daha güvenilir hale getirir ve WordPress ile çevrimiçi birmağaza açıp hassas ödeme bilgilerini işleme koymanız gerekir.
Let’s Encrypt ile ücretsiz SSL alabilirsiniz. Çeşitli WordPress barındırma gibi şirketlerin SiteGround , Dreamhost’tan ve WPEngine zaten kolay edelim Şifrele entegrasyonları sunan başlamıştır.
Daha Fazla SEO Araçları ve Kaynakları
Bir kez WordPress SEO en iyi uygulamalardan birine kaptığınızda, rekabetinizin önüne geçmek için yeteneklerinizi daha da ileri götürmek isteyeceksiniz.
SEO’yu artırmak için kullanmanız gereken en iyi WordPress SEO eklentileri ve araçlarının bir listesini derledik . Bazı daha gelişmiş teknikler denemek için hazırız, ayrıca WordPress SEO makaleler bizim arşivini kontrol edebilirsiniz .
Bu makalenin WordPress sitenizi SEO için nasıl düzgün bir şekilde optimize edebileceğinizi öğrenmenize yardımcı olmasını diliyoruz. Devam edin ve bu WordPress SEO ipuçlarından birkaçını uygulayın ve arama motorları değişikliklerinizi işleme koyarken birkaç ay içinde trafiğinizde bir artış görmelisiniz.
Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu
Çok güzel bir bilgilendirme olmuş çok tşkler.