WordPress Admin Paneli Beyaz Sayfa Hatası
WordPress Admin Paneli Beyaz Sayfa – 404 Hatası Çözümü
WordPress sistemlerde oldukça sık karşılaşılmasa da ara sıra bu beyaz sayfa hatası karşımıza çıkmaktadır. Eğer admin paneline girmeye çalıştığınızda beyaz sayfa hatası, 404 hatası yada şifrenizi doğru girmenize karşın bir türlü giriş yapamadıysanız bunun bazı sebepleri olabilir. Bu yazımızda bu hatalar ve çözümleri ile detaylı informasyon vereceğiz.
Plugins Klasörü
WordPress’te beyaz sayfa hataları genel olarak yüklemiş olduğunuz eklentilerden doğar. Bu durumda yapmanız ihtiyaç duyulan ilk şey ise FTP’ye bağlanarak “Wp-content” klasörü içinde yer edinen “Plugins” klasörünün adını değişiklik yapmak olmalıdır. Klasörün adını değiştirdikten sonrasında admin panelinize yeniden giriş yapmayı deneyin. Panele giriş yapabiliyorsanız problem ortadan kalkmış ise bunun anlamı kullandığınız eklentilerden birinin bu soruna sebep olduğudur. Eklentileri tek tek aktifleştirerek soruna sebep olan eklentiyi kaldırabilirsiniz.
Kullandığınız Tema
Çoğunlukla eklentilerin sebep olduğu bu probleminin ikince en büyük sebebi ise sitede kullanılan temadır. Temalardan meydana gelen kod hataları bu problemi ortaya çıkarmaktadır. Eğer probleminin temadan kaynaklı bulunduğunu düşünüyorsanız FTP’ye bağlanarak size ilk başta sunulan varsayılan temayı aktifleştirerek giriş yapmayı deneyin. Eğer giriş yapabildiyseniz ve siteniz sorunsuz olarak çalışıyorsa problem temadan kaynaklanıyor anlamına gelir.
WordPress Güncel Sürüm
Temalardan sonrasında bu soruna sebep olan üçüncü neden ise wordpress yazılımının güncel olmamasından meydana gelmektedir. Ilk olarak bilgisayarımıza wordpress’in en güncel sürümünü indiriyoruz ve içinde yer edinen “Wp-content” klasörü ve “Wp-config_sample” dosyası haricinde kalanların tümünü FTP’ye bağlanarak aktarıyoruz. Bu şekilde wordpress’i güncellemiş oluyoruz.
Wp-Config Dosyası
Problem ek olarak Wp-config dosyasından da kaynaklanabilmektedir. Bunun için wp-config dosyasını bilgisayara aktarıp not defteri ile açmalısınız. Ondan sonra değişik kaydet seçeneği ile dosyanın “ANSI” olarak kaydedilip kaydedilmediğini denetim etmeli ve “ANSI” olarak kaydedilmemişse bu şekilde kaydedip FTP’ye geri yüklemelisiniz.
Wp-Admin Klasörü
Son olarak wp-admin klasörünü denetlemek kaldı problemi çözebilmek için wp-admin ve wp-includes klasörlerini wordpress’in en güncel klasörleri ile değiştirmeniz gerekebilir. Her iki klasörü değiştirdikten sonrasında problem büyük olasılık ortadan kalkacaktır.
Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu
Uzun Zamandır Yaşadığım Bir Hata idi Hangi Kaynak’a Baksam Düzgün Birşeyler Bulamadım. Yazınız İçin Teşekkürler Benim İçin Çok Yararlı Oldu.
WordPress’in en kritik hatalarından biridir bu. Bazen ben de karşılaşıyorum. Demek ki birçok şeyden dolayı oluyormuş bu hata şimdi öğrendim. Bu bilgiler ile artık WordPress beyaz sayfa hatasının üstesinden gelebileceğim. Teşekkürler!
Çok sinir bozucu ve hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir olay çözümü ise bir o kadar kolaymış