Wordpress

WordPress Admin Paneli Yavaşlama Problemi – 3 Çözüm

WordPress admin paneliniz çok mu yavaş? Bu yavaşlama size WordPress üstünden içerik girmenizi mi engelliyor? Admin panelinin ağır olmasının birçok sebebi olabilir. Kullanmış olduğunuz cache eklentisi, WordPress yada tema sitenizde kullandığınız başka bir eklenti, admin panelinin ağırlaşmasına niçin olur.

GTmetrix vb. WordPress site ölçüm araçları, WordPress sitenizin ön kısmı için sizlere detaylı data sunar sadece admin panelinin niçin ağırlaştığını sorabileceğiniz destek araç bulunmamakta. Bu yüzden WordPress admin panelini iyi mi hızlandıracağınızı, sizlere 3 değişik çözüm ile sunuyoruz.

1- Cache Eklentisini Kontrol Edin

Object cache özelliği bulunan cache eklentileri, admin panelinizi yavaşlatabilir. Kullanmış olduğunuz cache eklentisinde, object cache özelliği etken durumda ise eylemsiz hale getirin. Eğer W3 Total Cache eklentisi kullananlar, Performance >>  General Settings butonunun aşağısında bulunan object cache hususi durumunu eylemsiz hale getirebilir.

2- Tüm Eklentileri Toplu Etkisizleştirip Teker Teker Tekrardan Etkinleştirin

Admin panelinizi yavaşlatacak bir başka problem ise WordPress eklentileri… WordPress admin paneline girip, kullandığınız eklentilerin hepsini bir seferde pasifleştirin. Sonrasında ise tek tek etken hale getirin. Bu işlemi yaparken her etken hale getirdiğiniz eklentiden sonrasında, admin paneline girerek hızını deneyin. Soruna sebep olan eklentiyi tespit ettikten sonrasında silip ya da değişiklik yapmak sizin isteğinize kalmış.

Optimum seviyede eklenti kullanmanız hem WordPress sitenizin ön yük hızı hem de WordPress admin paneli hızı fazlaca mühim bir etken. Kullanmış olduğunuz eklenti sayısını en düşük seviyede bulundurmaya itina gösterin.

3- WP-Admin ve WP-Includes Dosyalarını Tekrar Yüklemek

Bu işlemleri yapmadan ilkin WordPress sitenizin yedeğini kesinlikle almanızı öneriyoruz. Zira wp-includes ve wp-admin dosyalarını tekrardan yüklerken hata yapar ya da yanlışlıkla bir dosyayı silerseniz, geri dönüşü olmayacaktır.

  • Kullandığınız WordPress sürümünüzü http://wordpress.org/download/ linkinden indirin.
  • İndirmiş olduğunuz sürümü, zip dosyasından bilgisayarınıza çıkarın.
  • FTP yardımıyla, WordPress sitenizin serverlarına bağlanın. Wp-includes ve wp-admin klasörlerini topyekün silmelisiniz.
  • Kaydetmiş olduğunuz WordPress sürümünün olduğu dosyayı açın. İçinden wp-includes ve wp-admin dosyalarını FTP üstünden serverınıza yükleyin.
  • Veri tabanınızı optimize etmeyi ihmal etmeyin.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün