Wordpress

Ücretsiz En İyi 10 WordPress Yedekleme Eklentisi 2020

Web sitenizi düzenli bir şekilde yedeklemek, tüm verilerinizi kaybetmemek için yapabileceğiniz en mühim şeylerden biridir. Sonuçta, kimse saldırıya uğramayı yada sunucularının çökmesini istemez.

WordPress yedeklemenin bir fazlaca yolu vardır bunların başlangıcında hosting yada sunucu şirketi tarafınca otomatikman alınan (daha azca güvenli olan) yöntemken öteki kendi yedeğinizi eklentiler ile otomatik bir halde almaktır.

Kısaca ihtiyacınız olan şeyler açık, yeterli bir WordPress yedekleme eklentisi ve sonrasında yapılandırmak. Bunun için çok fazla eklenti mevcut ancak bu yazımızda bir tek güvenli olan yedekleme eklentilerinden bahsedeceğim.

Isterseniz sözü daha çok uzatmadan WordPress ücretsiz WordPress yedekleme eklentileri 2020 listemize bir an ilkin geçelim

1. UpdraftPlus Backup and Restoration

UpdraftPlus Backup and Restoration , WordPress web sayfanız için mevcut en popüler ücretsiz yedekleme eklentilerinden biridir. Şuan gördüğümüz kadaıyla 2 milyondan fazla indirme sayısına haiz. Bu eklentinin birde Premium versiyonu var fakat standart versiyonu fazlasıyla işinizi görecektir diye düşünüyorum.

2. Duplicator

Duplicator, sadece verilerinizi yedeklemekle kalmayıp tüm WordPress sitenizi de klonlayan bir yedekleme eklentisidir Tahmin edebileceğiniz benzer biçimde, çok güçlü ve iyi bir yedekleme eklentisidir. Duplicator, bir milyondan fazla kez kurulmuş olup şu anda 4.9 yıldız derecelendirmesine sahiptir.

3. BackUpWordPress

Ücretsiz bir WordPress yedekleme sistemi arıyorsanız, uygun şekilde adlandırılmış BackUpWordPress başka bir muhteşem yedekleme alternatifidir. Şuandan itibaren 200.000’den fazla kez kurulmuştur, çoklu dil için extra destek sunar ve 5 üstünden 4.7 yıldız derecelendirmesine haizdir.

4. BackWPup

BackWPup, 600.000’den fazla kurulumla fazlaca popüler bir yedekleme çözümüdür. Şuandan itibaren 4.4 yıldız derecelendirmesi ile öteki eklentiler kadar yüksek puan almasa da, ücretsiz WordPress yedekleme çözümleri arıyorsanız kesinlikle dikkate kıymet bir eklenti.

5. BlogVault

WordPress sitenizin otomatik günlük yedeklemelerini yapan ücretsiz bir eklenti istiyorsanız, BlogVaultu kullanmanızı tavsiye ederim. 5 üstünden 4.1 yıldız derecelendirmesi ile bu yazıdan itibaren 50.000’den fazla yüklemeye sahiptir.

6. WP Database Backup

Yalnızca veritabanınızı yedekleyen, sadece dosyalarınızı yedeklemeyen bir çözüm arıyorsanız, WP Database Backup eklentisine ne olursa olsun bir bakın. Bu yazıdan itibaren, bu eklenti 70.000’den fazla kez kurulmuştur ve 5 üstünden 4,6 kullanıcı derecelendirmesine haizdir.

7. XCloner

XCloner , bir tek WordPress için değil, bununla birlikte Joomla için de kullanabileceğiniz bir çözümdür. Eklenti, hem dosyalarınızı hem de veritabanınızı yedekler ve geri yükler ve mühim içeriğinizi yedeklemek için TAR benzer biçimde açık kaynak teknolojilerini kullanır.

8. WPBackItUp Backup and Restore

WordPress yedeklemeleri için WPBackItUp Backup and Restore (Yedekleme ve Geri Yükleme) eklentisi 2012’den beri aktif olarak çalışıyor. Geliştiricilerine nazaran, eklenti sitenizin ne kadar büyük olduğuna bakılmaksızın tüm web sitenizin sıkıştırılmış bir yedeğini süratli bir halde oluşturur ve direkt WordPress denetim panelinizden süratli ve basit bir halde indirilebilen bir yedekleme dosyası sunar.

9. Keep Backup Daily

Keep Backup Daily, WordPress veritabanı eklentisi kullanımı ve kullanıcı etkinliğini düzenli bir şekilde denetlemek görevidir. Ek olarak birde hata ayıklamak için PHP uzmanı bir WordPress geliştiricisi tarafından kodlanan oldukça iyi bir yedekleme eklentisidir.

10. WP Time Capsule

WP Time Capsule, WordPress için öteki birçok yedekleme eklentisinden birazcık daha değişik çalışır. Dosyalarınız ve veritabanınız bulut depolama uygulamanızda saklanır – Amazon S3, Wasabi, Dropbox yada Google Drive seçeneği de mevcuttur. Yedekleme aralığını her 6 saatte bir yada 12 saatte bir yada günlük olarak değiştirebilirsiniz. Eklenti hemen sonra tüm sitenizi değil, yalnızca değişen dosyalarınızı ve veritabanınızı bulut uygulamanıza yedekler ve geri yükler.

WordPress yedekleme eklentileri mevzusundaki yazımız bu kadardı, ümit ederim yararlı olmuştur. WordPress rehberi olarak hazırlamış olduğumuz bu yazımızda eklentiler tamamen ücretsiz ve kullanımı basittir.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yedekleme için WordPress’ı değil de sunucu taraflı yedekleme çok daha sağlıklı oluyor. Yıllardır o şekilde yaparım tabi bu standart hosting kullanıcılarının pek yapabileceği bir çözüm değil maalesef.

  2. Bir wordpress site sahibi olarak bu konuya denk gelmemiş olmam güzel oldu. Çünkü site yedeğini manuel almak belli bir süre sonra işkence gibi bir şey oluyor. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün