Online “Koronavirüs” kontrolü yapmak ister misiniz?
Konuya başlamadan önce size hemen siteyi vereyim sonrasında bilgilere geçelim.
Online kontrol yaptırmak için https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ linkine tıklayınız.
Online Coronavirüs Kontrolü
Sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan bir web sayfasında sadece kimlik bilgilerinizi girerek ardından yaşadığınız sorunları işaretleyip virüs olasılığını sizlere belirtiyor. Eğer hastaysanız ve corona virüsünden şüpheleniyorsanız bu siteden giriş yaparak online olarak test yapabilirsiniz.
Coronavirüs nedir?
2019 yılının Aralık ayında, Çin’de ansızın sebebi açıklanamayan zatürre olguları ortaya çıkmaya başladı. Meydana getirilen araştırmalar, bu zatürre vakalarının daha evvelinde tanımlanmamış yeni bir tip coronavirüs (coronavirus) bulunduğunu ortaya çıkardı. Virüsün bu formuna, 2019 senesinde ortaya çıkmış olduğu için, Coronavirus 2019 doğrusu COVID-19 denildi. Coronavirüs aslına bakarsak, hayvanlarda bol miktarda rastlanan bir virüstür. Son zamanlarda hastalığa yol açan virüsün kaynağının, ise Çin’in Wuhan kentinde bulunan Huanan deniz ürünleri pazarı olduğu düşünülmektedir. Ilkin hayvandan insana bulaşan virüsün insandan insana da yayılabildiği zaman içinde anlaşılmıştır.
Coronavirüs risk grubu nedir?
Dünya Sıhhat Örgütü’ne bakılırsa canlı hayvanlarla uğraşanlar (bilhassa Uzak Doğu bölgesinde) en büyük risk altında olanlardır. Bunun haricinde hasta kişilerle yakın temas halinde olan aile fertleri ve sıhhat görevlileri de gene coronavirüs risk gurubunda yer alır. Ölüm oranları açısından ise 65 yaş üstü grup daha yüksek risk altındadır.
Coronavirüsünün semptomları nedir?
Coronavirüs hakkında şu ana kadar malum bilgiler doğrultusunda, semptomlar orta dereceli ya da şiddetli olabilmektedir. En fazlaca gözlenen semptomlar; ateş, öksürük ve solunum güçlüğüdür. Burun akıntısı, coronavirüste bildirilmemiştir. Bu yüzden, burun akıntısı olmadan öksürük ve solunum güçlüğü ve ateş gözlendiğinde kesinlikle kalabalık yerlerden uzak durmak ve en kısa sürede sıhhat kuruluşuna baş vurmak fazlaca önemlidir. Ciddi coronavirüsü vakalarında ise zatürre, böbrek yetmezliği ve ölüm meydana gelir.
Coronavirüs ölüm oranları nedir?
Dünya Sıhhat Örgütü’ne bakılırsa, virüsün mortalite (ölüm) oranını söylemek şu andaki bilgilere bakılırsa pek mümkün değildir. Buna karşın, 24 Şubat 2020 tarihinde piyasaya sürülen bir yazı, Çin’de 11 Şubat itibariyle doğrulanmış (kontrol ile konfirme edilmiş) vakalar üstünden bir ölüm oranı çıkarımı sunmaktadır. Bu makaleye bakılırsa, 11 Şubat itibariyle Çin’de bulunan 72314 vakanın 44672 olgusu doğrulanmış olgulardır. Genel olay ölüm oranı bu hastalarda %2,3 olarak bulunmuştur (44672 onaylı vakada 1023 ölüm). Yaşlara bakılırsa incelendiğinde ise 70-79 yaş arası vakalarda mortalite oranı %8’e yükselmektedir. Bu oranlara bakıldığında ihtiyar nüfusun en yüksek risk altında bulunduğunu söylemek mümkündür.
Coronavirüsü nasıl teşhis edilir?
Coronavirüs, PCR (polimerize zincir reaksiyonu) isminde olan bir testle teşhis edilir. Bu kontrol ile yalnız virüste bulunan genetik materyal çoğaltılarak kati tanı koyulabilir.
Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu
Bence çok faydalı bir uygulama olmuş. İnsanların içini bir nebze de olsa rahatlatıyor en azından.
Coronavirüs kontrol altına almak ve gerçektende bilinçli paylaşım yapan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sonuyorum bilinçsiz insanımız cok var insallah herkes birbirine paydalı olabilcek bilgiler ve Coronavirüs hakkında daha çok paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Sağlık bakanlığının korona virüs şüphesi olan insanlar için böyle bir sistem düşünmüş olması takdire şayan.
Bunu yaptıktan sonra herşeyi bırakmamak gerekiyor. Bundan sonra yapılacaklar daha önemli. Birçok insan sırf test yaptırmak için hastane kuyruğuna girmiş gerçek hastalar doktor bekliyor. Bilinçli olalım evde kalalım !
İnsanların psikolojik olarak hastalığa yakalanması olasılığını bir nebze de olsa düşürebilecek bir uygulama olmuş. Teşekkürler
Bu konuda insanların sağlığını koruması ve bol bol su içmesi gerektiğini düşünüyorum.
Gerçekten sağlık bakanlığı bu işi hakkıyla yapıyor… Tek tek bilgileri alabiliyoruz bu sayede hastanelerde yoğunlukta olmuyor işte dijital dünya çağını kullanmak diye buna denir.
Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Korona virüs testi yapınca da tedirgin oluyoruz acaba mı diyoruz.
Ne yapacağımızı şaşırdık gerçekden ya, en ufak öksürükde şüpheleniyoruz