Hackerlar, Corona Virüsü İçin Sahte İnternet Sitesi Açarak Kullanıcı Verilerini Çalıyor
Tüm dünyanın gündemine oturan Corona virüsü, insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Bugüne dek 4.637 şahıs bu virüs sebebiyle yaşamını yitirmiş durumda. 50 binden fazla şahıs ise hala bu virüsle savaşıyor ve hastanelerin gözlemleri altında virüsten kurtulmaya çalışıyor. Şu ana dek enfekte olmamış insanoğlu ise hem kendilerini hem de sevdiklerini Corona virüsünden korumaya çalışıyorlar.
Corona virüsü, dünyadaki hepimiz tarafınca merak ediliyor. İnsanlar, her gün kaç yeni vakanın, kaç yeni ölümün ve kaç yeni taburcunun bulunduğunu öğrenmeye çalışıyor, virüsün risk durumunu anlamaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz dönemlerde yetkili kurumlar ve kuruluşlar, insanların merakını giderebilmek adına interaktif web siteleri oluşturdular. Bu siteler; toplam olay, ölüm ve kurtulan sayılarını detaylıca gösteriyor.
Corona virüsü ile ilgili interaktif web sitesi oluşturanlar bir tek yetkili kurum ve kuruluşlar değil. Şu sıralar bilgisayar korsanları da bu tür haritalara kilitlenmiş durumdalar. Düzmece web siteleri oluşturan bilgisayar korsanları, Corona virüsü ile ilgili data almak isteyen web kullanıcılarına beklenmedik bir sürpriz yaparak, söz mevzusu kullananların verilerini çalıyorlar.
Mevzuyla ilgili açıklamalarda bulunan Reason Labs araştırmacılarından Shai Alfasi, çalınan veriler içinde kullanıcı adları, şifreler, kayıtlı kredi kartları ve web tarayıcı verilerinin olduğunı söylüyor. Bu tür düzmece web sitelerinin bir dosya indirtmeye çalıştığını ifade eden Alfasi, programın inmiş olduğu anda araya girdiğini söylüyor. Alfasi’ye bakılırsa söz mevzusu fena amaçlı yazılımlar, bir tek Windows işletim sistemlerini etkiliyor.
Alfasi, Corona virüsü için oluşturulan düzmece web sitelerinde kullanılan fena amaçlı yazılımın “AZORult” olarak isimlendirildiğini ifade ediyor. İlk kez 2016 senesinde keşfedilen AZORullt, fazlasıyla etkili bir araç ve bilgisayardaki tüm detayları çalabilmesinin yanı sıra, bilgisayara yeni dosyalar da indirebiliyor. Alfasi, bu fena amaçlı yazılımın Rus forumlarında satıldığını ifade ediyor.
Alfasi, bilgisayar korsanlarının oluşturdukları düzmece web sitelerinin kolaylıkla tespit edilebileceğini ifade ediyor. Bu bağlamda bilgili bir yaklaşım sergilenmesi icap ettiğini ifade eden Alfasi, Corona virüsünü izlemek isteyenlerin John Hopkins Üniversitesi şeklinde doğrulanmış kaynaklardan data alabileceklerini söylüyor.
Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu
Gayet başarılı bir makale elinize sağlık.
Şu Corona belası bir bitse rahatlasak, şaka gibi ya tarihe tanıklık ediyoruz
Bu siralar bu haberleri cok gorur oldu ama kimse bu kadar açıklayıcı belirtmemişti ve herkes bilinçlensin ve dikkat etmesi gereken husus oldugunu dusunuyorum bence bastan sona okuyun ve bilinclenin
Bilgilendirici bi yazı olmuş elinize sağlık.