Genel

Hosting Türleri Nedir? Ücretsiz Hosting Paketleri

Hosting servisleri bir site sahibi için en mühim bir hizmet seçimi olma özelliği taşıyor. Bu hizmetin tek bir duruma mahsus olmayan devamlı tekrarlanan bir hizmet olması bunun en mühim sebebi. Bu aşamada gözetilmesi ihtiyaç duyulan en mühim yarar sitenin akışı. Mesela fena olan bir hosting hizmeti almanın en büyük dezavantajı sitenin gidişatının aksaması olarak gösterilebilirken bu sorunlardan biri de mail trafiği olarak aktarılabilir. Gönderilen ve alınan maillerdeki aksaklıklar zamansal açıdan mesele oluşturabilir. Ek olarak hosting hizmetinin bir başka tesiri de web sayfasının sahibinin kullanmış olduğu POP3 mail adreslerine bağlı olan bir sistem olması.

Hosting Türleri Nedir?

Kurulması kabul edilen web sitesinin çeşidine bakılırsa seçilecek olan hostingin türü de değişkenlik gösteriyor. Örnek olarak daha kurumsal bir site kurulacaksa, bununla ilgili profesyonelce hizmet veren bir hosting sistemi tercih edilebilir fakat kişisellik içeren bir web sayfası kurulacaksa daha temel düzeyde bir hosting seçilebilir. Yapılması kabul edilen her site kendi içinde bazı şartlar istiyor ki hosting seçimi de onlardan biri aslına bakarsak. Mesela kurumsal hostingler daha ustalaşmış bir yapıyla ortaya çıkmış bu amaç doğrultusunda hizmet aktaran bir sistem olurken dedikodu sunucu bant genişliğiyle disk alanı içinde kalan, baştan sona bulunan tüm kaynaklardan yararlanabilir. Özel bir sunucu olan VPS sanal sunucunun en önemli pozitif yanları ise güvence edilen kaynaklara sahip olması. Özel olan bu sunucu isteğe bakılırsa kullanılabilir ve 3. kişilerle paylaşımı yapılmaz ki bu durum site sahibinin daha esnek bir halde davranmasına olanak sağlıyor.

Paylaşımlı hosting de bu seçeneklerden bir tanesi aynı hosting hizmeti baz alınarak birçok websitesi kurulabilir ve mail trafiği şeklinde temel şeylerde mesele yaşanılmaz. Çoklu sağlayıcısının olması yardımıyla tüketim ne olursa olsun bir ek maliyetle karşılaşılmaması bu seçeneği cazip kılıyor. Son olarak da ‘’WordPress’’ hakkında konuşmak mümkün.  Dünya genelinde en fazla kullanılan içerik yönetim sistemlerinden kabul edilen Word Press elle ayarlamadan otomatik bir halde güncelleme ve yükleme yapma özelliğiyle de sayfa kurucularına kolaylık sağlıyor. Ek olarak bu seçeneğin en mühim yanı web sitesinin güvenlik sorununu çözerek ihtimaller içinde bir saldırıya karşı internet sayfasını koruyor.

Doğru Hosting Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Hosting seçimi yapılırken her konuda olduğu şeklinde birçok kriter mevcut ki bunlardan ilki sunucunun internet sayfasına ayıracağı yer. Hosting planlarının kendi içinde alan farklılıkları göstermesi bu konuda site oluşturmak isteyen kişiyi dikkatli olmaya itiyor. İkinci durum ise denetim panelinin basit bir kullanım şeklinin olması. Zira uygulamaların, alan isimlerinin, e posta hesaplarının ve bu seçenek üstünden meydana getirilen tüm hizmetlerin yönetilmesinin süratli bir halde olması gerekiyor. Şüphesiz ki kullanımı zorluk derecesi yüksek bir sistem hızı da düşüren bir etmen olur. Bu etmenlerden başka biri de veri tabanının sayısı ve erişilebilirliğin güvence edilmesi. Bu tarz şeyleri açıklamak gerekirse sınırsız veri tabanıyla emek vermeden tutun belli bir sayıda veri tabanında çalışmaya kadar birçok şeyi barındırıyor veri tabanının durumu.

7/24 Erişilebilirlik garantisinin sağlanması siteyi ziyaret edenlerin o siteden faydalanmasına sebep olur. Hiçbir web sayfası sahibi erişilmesi güvence olmayan bir siteye sahip olmak istemez.  Ek olarak bu erişilebilirlik garantisinin taahhüt edilen erişimi sağlayamaması durumunda geri ödeme yapılması mümkün. Bir internet sayfasını ziyaret eden şahıs sayısıyla doğru orantılı olan web sitesinin trafiği, sınırsız kullanım miktarı sunan firmalar var olmasına karşın firmaların sunmuş olduğu sınırı olan kullanıma bakılırsa de şekilleniyor. Unutulmaması ihtiyaç duyulan başka bir şey de oluşan rekabetin müşterilere oluşan yansımaları zira bunun en büyük kanıtı da üst seviyede önerilebilecek birçok firmanın olması.

Hosting’i Web Sitesine Yüklemek

Hosting’in ilkin planlaması yapılıyor ve bu planlama yapıldıktan sonrasında tasarım kısmına geçiliyor. Teknik bilgisine güvenen web masterlar, bireyselleştirilmeyi de  ön plana çıkaran bir web sayfası yapmak istediği süre HTML ya da Adobe Dreamweaver gibi uygulamaları seçebilir. Ek olarak web sayfasını oluşturmak isteyen şahıs teknik bilgiye haiz bulunduğunu düşünmüyorsa WordPress, Joomla ya da Magento şeklinde seçenekleri değerlendirebilirken bu firmaların varlığı da aslına bakarsak web site oluşturmak aslında bakıldığı gibi zor değil. Çok  kolay uygulamalar ile web site oluşturulabiliyor. Bu konu hakkında sadece site isteyenlere cesaret aşılamak yeterli oluyor.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün