Framework Nedir?
Framework Nedir? Yazılımcıların işlerini kolaylaştırması için kullanılan framework, platformlara uygunluk ve teslim sürelerinin kısaltılmasında mühim bir etkiye haiz kullanılmaya hazır kod parçalarının birleşmesine Framework denir. Yeni meydana getirilen projelerin dörtte üçünde Framework kullanılır, bunun sebebi ise parasız ve yazılımcıların istedikleri şeklinde müdahale edebilme seçeneklerinin bulunmasıdır.
Yazılım iskeleti olarak çevirilen Framework yazılım alanında her projeye destek sunabilecek çeşitliliğe haiz durumda.
Arayüz Çalışmalarında Framework Kullanımı:
Web tasarım yaparken tarayıcı uyumluluğu, kullanıcı deneyimi ve hız şeklinde faktörleri düşünmeniz gerekir. Bunların hepsini yapmak üst düzeyde data birikimi ve vakit gerektirecektir. Bilhassa vakit mevzusunda size oldukça büyük bir tesir elde eden frameworkler projelerinizin bitirme zamanına yetişmesine destek olabilir.
Örnek Framework: Bootstrap, Kube, Pure
Arka Plan İşlemlerinde Framework Kullanımı:
Meydana getirilen işler yalnız görünürden ibaret değildir yaptığınız ürünün arka plan işlemleri olacaktır. Bu işlemleri daha fonksiyonel ve süratli hale Framework kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Örnek Framework: Laravel, CakePHP, Yii
Mobil Uygulamalarda Framework Kullanımı:
Framework kullanımının en üst seviyelerde olduğu bir alandır. Yazılımcı toplulukları tarafınca geliştirilen ve kullanılan Frameworkler tarafınca meydana getirilen uygulama sayısı her geçen gün artıyor.
Örnek Framework: ionic, xamarin, sencha touch
Frameworkler sayesinden bir sürü zahmetten kurtulacağımız şeklinde kullanıcı deneyimini arttıracağımız kati. Bizlere daha iyi emek harcamalar çıkartarak projenin pozitif yönde yönde ilerlemesinde büyük katkı elde edecektir. Kolay kullanımı ve kullanımı ile ilgili çoğu zaman büyük kaynaklar mevcuttur.
Projenizde tek başına değilsiniz ve bir grup halinde çalışıyor iseniz onlarca Framework arasından seçim yapmanız zorlaşabilir. Bunun sebebi ise yazılımcıların kod yazma şekilleri farklıdır bunun sonucunda Frameworklerin kod yapıları da birbirinden değişik olacaktır grup üyeleri ise kendilerine en yakın olanı seçeceği için ötekiler için bir uyumsuzluk yaşanabilir.
Eğer projeniz minik çaplı bir işleve haiz ise kesinlikle gelişmiş Framework kullanmamalısınız. Frameworkler yapıları gereği ister kullanın ister kullanmayın içinde işinize yaramayacak bir oldukça kod parçası bulunuyor bunun için minik yapıya haiz işinizi görecek yeterliliğe haiz bir Framework kullanmalısınız.
Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu
Bloğunuz sayesinde çok yararlı içerikler ile tanıştım.Bizlere bu güzel içerikler ile yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.