Seo

Ads.txt hatası çözümü

Google Adsense kullanıcıları, Ads.txt (Authorized Digital Sellers) konusunda ekranlarına yansıyan “Kazançlarınız risk altında: Bir veya daha fazla sitenizde ads.txt dosyası bulunmuyor. Gelirinizin olumsuz etkilenmesini önlemek için bu sorunu hemen düzeltin.” hatası konusunda doğru bilgi arayışında son zamanlarda, bunu forumlardaki paylaşımlardan da görüyoruz. Bu yazımda ads.txt hatası çözümünü anlatmaya çalışacağım.

IAB (Interactive Advertising Bureau) Tech Lab tarafından desteklenen ads.txt dosyası temelde sektörün daha da gelişmesini amaçlayan bir çözüm. Alıcılar ile üçüncü taraf tedarikçi firmaların taramasına açık olan bu dosya aynı zamanda herkes tarafından da görüntülenebilir düzeyde. Aslında içeriğinde de çok fazla bir şey yok. Google, Adsense konusunda neden bu dosyanın kullanımını zorunluymuş gibi bir hata olarak lanse ediyor, tam olarak anlamış değiliz.

Google Adsense tarafından desteklenen ve Adsense ekranında bir hata olarak gözüken Ads.txt hatası çözümü nasıl yapılır? Bu yazımda, hatanın çözümünü kısa bir şekilde anlatacağım, fazla bir şey yapmanız gerek yok.

Ads.txt daha önce Google tarafından sadece belirli yayıncıların kullanımına açıktı ama son zamanlarda tüm adsense kullanıcıları tarafından kullanılmasına özen gösteriliyor ki, Adsense panelinde böyle bir hatanın olduğunu gösteriyor. Bu hatayı çözmek için bilgisayarınızda herhangi bir yeni metin belgesi.txt oluşturun, sonrasında adını ads.txt olarak değiştirin. İçerisine de aşağıdakini ekleyin:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

pub-0000000000000000 yazan kısım, sizin yayıncı kimliğinizdir yani Adsense tarafından size özelleştirilmiş yayıncı kimliğinizdir. Bu kısma, kendi yayıncı kimliğinizi yazmanız gerekiyor.

Google Adsense yayıncı kimliğinizi öğrenmek için yapmanız gerekenler ise;

Şimdi…
Yayıncı kimliğimizi bulduk, koda ekledik, ads.txt dosyasını kaydettik. Gelelim bunu Google Adsense ve herkesin görebileceği şekilde sunucumuza atmaya…

Ads.txt dosyasını, adsense reklamlarını yayınladığınız web sitenizin ana dizinine (Bu genelde public_html klasörünün içerisidir) atın. Windows sunucularda bu farklılık gösterebilir ancak amaç ads.txt dosyasını sitenizin bulunduğu anadizine atmanız gerekiyor.

Bir veya daha fazla siteniz var ise tüm sitelerin ana dizinine atmanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra ads.txt hatası otomatik olarak çözülecektir.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün