Yazılım

Bilgisayarımızı Virüsler’den Nasıl Koruruz? Ne Yapmalıyız?

Bilgisayarımız'da Virüslerden Nasıl Korunuyoruz? Gerçekten Bunlar Nedir?

Bilgisayar Virüsü Nedir?

Bilgisayara yüklediğimiz program yani yazılımlar yardımcı araçlar olarak kullanmaktayız . Virüsler ise bunlarda bir küçük yazılımlardır fakat küçük olmasına göre bir o kadar çok tehlikeli ve bulaştığı bilgisayar ,tablet, akıllı mobil telefonlara büyük zarar verecek , bulaştığı sistemleri alt üst edecek aynı zamanda önemli dosyaları kilitleyip fidye isteyecek kadar tehlikeli yazılımlardır.

Virüs Nasıl Bulaşır?

Bilgisayarlara Virüsler farklı yollar ile bulaşır , e-posta yolu , programlar içine kodlanarak , zararlı linkler , zararlı kodlar , internet’den indirdiğiniz dosyalar , oyun yüklerken Crackli dosyalar ile , flash bellek ile virüs bulaşma aracıdır.

Virüs Çeşitleri ;

Bilgisayara bulaşan virüsler , Dosya Virüsü , Boot Virüsü , Solucan ve Turuva atları , Adware ve Spyware yazılımlar olarak çeşitlere ayrılmıştır.

Bilgisayarda Virüs Olduğunu Nasıl Anlarım?

Bilgisayarda Hafif Kasmalar Meydana Gelir
Bilgisayarda Aşırı Derece Drop FPS Meydana Gelir
exe dosyaları yani setup programları bilgisayara yüklenemez bir duruma gelir.
Windows Görev Yöneticisi çalışmaz duruma gelir yani , Ctrl +Alt + Delete ile bastığınızda açılmaz dosyaları kilitler.
Sabit Disk alanı kendiliğinde dolmaya başlar , bunun nedeni kendi kendine indirmeler yapabilir ve aynı dosya isimleri ile çift çift atmaya başlayabilir.

Bilgisayarımızı Virüslerden Nasıl Koruruz ?

Lisanslı Anti Virüs Programlarıyla Dosyalarımızı Taratarak Güvenilir olmayan web sitelerinden indirme yapmayınız , Gerekirse sitenin güvenilir olup olmadığını Google Güvenlik Testi ile kontrol ediniz. Program , Oyun gibi programlar için Crack dosyaları son derece tehlikelidir . bunları yüklemeyiniz , mümkün olduğu kadar lisanslı ürünler kullanın. Orjinal Windows İşletim sistemi kullanın Bilgisayarınızda önemli dosyaların mutlaka , Günlük , Haftalık Yedekleri bulunsun bir sistemci olarak Bilgisayarın kendi yedeğini bile almaktayım. Dosyalarınızı usb flash belleğe bir yedeği bulundun. Şifrelerinizi karışık karakter kombinasyonu ile şifreleyin örnek User1234! gibi büyük , küçük , rakam ve Karakter işareti kullanın ve kimse ile paylaşmayın Güvenlik Duvarı kullanın.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün