logo 1
  • Anasayfa
  • Nedir?
  • Nasıl Yapılır?
  • Seo
  • WordPress
  • Kategoriler
    • Gündem
    • Kitap
    • Yazılım
    • WordPress Tema
    • Siber Güvenlik
    • Teknoloji
Reading: Plasebo Etkisi Nedir?
Share
Site Kur
Taha Mumcu Kişisel BlogTaha Mumcu Kişisel Blog
Font ResizerAa
  • Complaint
  • Advertise
Search
  • Homepage
  • Features
    • Post Headers
    • Layout
  • Categories
    • Lifestyle
    • Wellness
    • Healthy
    • Nutrition
  • More Foxiz
    • Complaint
    • Sitemap
    • Advertise
  • Contacts
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Taha Mumcu Kişisel Blog > Blog > Kitap > Plasebo Etkisi Nedir?
Kitap

Plasebo Etkisi Nedir?

positive negative thinking1 2
positive negative thinking1 2
Taha Mumcu
By Taha Mumcu
Last updated: 7 Temmuz 2020
4 Min Read
SHARE

Bu bilgilendirici bir yazı değildir. Sadece telkindir.

Uzun süredir blog sayfamı çok fazla boşladım, hatta çoğu şeyi boşladım ancak burası benim için farklı bir sayfaydı. Beyaz sayfaya yazdığım cümleler beni hoşnut ediyordu. Uzun süredirde buna zaman bulamadığımı söylesem yalan olur, çünkü zamanım vardı sadece neden olduğunu bilmiyorum ama yazasım yoktu. Yani olmayınca olmuyor bazı şeyler. Site’nin tasarımında bir düzenleme yaptım farkındasınızdır büyük ihtimalle, kendime yaşattığım değişikliği sitemede yansıttım. Sade ve rutin bir sayfa olmasını istiyorum. Bu şekilde de devam edecek ve gelişecektir.

Son yazılarda bahsettiğim kafama takılan soruları çözdüm diyebilirim. Artık herşeyi kabullendim ve zamana bıraktığımı söyleyebilirim. Bir beklentim olmadığını ve bu sürecin şu ana kadar çok sessiz ve üşengeç geçtiğini söyleyebilirim. Uzun süredir sessiz kalıyorum çünkü kafamda yeni şeyler kuruyorum ve planlıyorum.

Neyse ki bu sessizliğimde kendime zaman ayırabildim ve çoğu şeyi birbirinden ayırabildim. Bunları yaparken sadece kendimi dinledim diyebilirim. Gezip tozarak kendime zaman ayıramazdım, sadece zamana zaman ayırırdım ve sadece zaman geçirirdim. Bunlara gerek yok, duyduğum özlemleri bir anda çıkarmanın manası yok benim için. Aslında bakarsak hiç bir şeyide özlemedim. Yaz günlerini, denizi, kumu, havuzu, manzarayı veya herhangi bir kulu. Bir anda herşeye karşı olan özlemini giderirsen tekrarı olmaz. Bundan dolayı planlı ve düzenli bir şekilde ilerlemem gerektiğini düşündüm.

Şimdi bugün ben değişik bir yazı yazayım dedim oturdum düşündüm. Günün yorgunluğu gerçekten üstümde, gözlerim o kadar çok ağrıyor ki, cümleleri okurken gözlerim kısılıyor ve sızlıyor. Düşünürken kafamın doluluğu bana mani olsada, yazı yazarken kendimden ödün vererek yoğunlaşabiliyorum. Günün yorgunluğunu atamadığım aşikar tabi.

Neyse şimdi Plasebo nedir? herhangi bir ilaç kullanmadan sadece telkin ile ilacın etkisine nasıl girer bir insan? Yada alakası olmayan bir ağrı kesiciyi telkinle nasıl mutluluk ilacı sanarsın?

Bunlar plasebo’nun gerçek anlamı diyebilirim. Okuduğunuz kitaplardan aldığınız cümleleri kendinize telkin ederek nasıl o cümlelere bürünüyorsanız, kitaplardaki karakterlere ne kadar kendinizi adıyorsanız işte o kadar etkili bir olay bu. Mesela her alkol içen sarhoş olmaz ama alkol öncesi kendisini buna telkinler yani kendisine sarhoş olacak şekilde cümleler kullanırsa kişi bu psikolojiye otomatik olarak girer ve içtiği tek bir alkolde sarhoş olabilir. Aslında değildir ama psikolojikmen sarhoştur.

Okuduğunuz psikoloji veya aşk ya daaaa heyecanlı tarih kitaplarında beğendiğiniz cümleleri çizersiniz değil mi? Eğer gerçekten okuyorsanız zaten çizerek ilerlersiniz çünkü o cümle size çok hoş gelir. Peki okuduğunuz bir kitapta ki sözü veya cümleyi ne kadar çok okursanız kendinize aşılayabilirsiniz? Evet plasebo bu. Kendinizi bir olaya kendinizin kurduğu cümleler ya da başkasının size verdiği düşünceler ile telkin ederseniz buna plasebo etkisi denir. Yani telkin ederseniz, telkin ettiğiniz cümleleri yaşarsınız, yaşamazsınızda işte yaşamış gibi olursunuz. Çünkü plasebo fiziksel olarak herhangi bir etkisi olmayan ama psikolojikmen insanın telkinleriyle etkili olan bir etkidir.

Neden böyle bir yazı yazdım bilmiyorum tabi ancak bunun ne olduğundan bahsetmek istedim. Bir şarkı vardı arkadaşım dinletti ve gerçekten hoşuma gitti. Sizede önereceğim.

Yaşadığımız hayat aslında bir deplasman, biz bu deplasmanda kendisini şekilden şekile sokan cümlelere kafa yoran insanlarız. Yani biz “Deplasmanda Plasebo” etkisini gerçekleştiren tekil kişiyiz. Tabi telkin sadece kendimizden gelen bir şey değildir. Çevremizde bizi telkin edebilir yani bize düşüncelerini söyleyebilir ve bizlerin içinde varsa eğer, zaten o etkiyi psikolojik olarak yakalarız ve uyarlamaya çalışırız. Neyse fazla uzattım. Şarkıyı aşağıya bırakıyorum. Dinlemenizi ve Plasebo etkisini yapmadıysanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByTaha Mumcu
Follow:
Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.
Previous Article wordpress yedekleme Ücretsiz En İyi 10 WordPress Yedekleme Eklentisi 2020
Next Article eric rune İnsan-ı Mahluk
Son Yazılar
kdogrselleri (49)
Google Ads Kampanyalarında Başarıyı Etkileyen Faktörler
11 Şubat 2026
iso 9001.jpg (2)
Meb 9001 Belgesi İçin Öğrenci Kayıt ve Takip Sistemi
8 Şubat 2026
Image fx (23) (1)
Hızlı Okuma Eğitimleri Hangi Yaş Grupları İçin Uygundur?
7 Şubat 2026
hyundai tucson hayal kirikligi 1
Hyundai Motor Türkiye Satış Sonrası Hizmetlerde Eleştirilerin Odağında
7 Şubat 2026
Kocaeli ve Darıca’da Taşınmayı Kolaylaştıran Modern Nakliyat Hizmetleri
1 Aralık 2025
Popüler Yazılar
sebeke sorunlari
Şebeke Problemi ,Telefon Çekmiyor Sorunlarının Çözümü
3 Ocak 2023
bimber
WordPress Viral Tema – Bimber
19 Kasım 2020
blognasilacilir
Kişisel Blog Nasıl Açılır? Kişisel Blog Nedir?
5 Ocak 2021
laptop 3706810 1280
En İyi Hosting Firmaları 2023
14 Ekim 2023
Binance vs OKX kripto borsasında kim önde
21 Ekim 2025

You Might Also Like

seyyah
Kitap

Tüm Olanlara “Seyyah”

5 Min Read
duvar renk taha fln iste
Kitap

Renkli Duvarın Arka Yüzü

2 Min Read
fotografkayipbende
Kitap

Toparlayamadığım Cümleler

3 Min Read
5e7b113e18c77315a47819c5
Kitap

Rahatlama Seansı – Çay ve Düşünceler

4 Min Read
logo 1

Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim.

Başlıklar

  • Gündem
  • Teknoloji
  • Karşılaştırma
  • WordPress
  • Seo
  • Internet
  • Nasıl Yapılır?
  • Nedir?

Sponsor Bağlantılar

  • Kocaeli Web Tasarım
  • VDS Satın Al
  • Hosting

Web Tasarım Teklifi Alın

Kocaeli Dijital ile tanışın ve hemen web sitesi veya seo teklifi alın!
Ziyaret Et
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?