Nedir?

Bulut Sunucu Nedir?

Bulut Nelerdir?

Bulut, çoğu zaman bir yazılım ya da tatbik hizmetinin parçası olarak kiralanabilecek internete bağlı birkaç sunucuyu anlatım etmek için kullanılır. Bulut tabanlı hizmetler Web barındırma, veri barındırma ve paylaşma ve yazılım ya da tatbik kullanımını içerebilir. Cloud, yükü paylaşmak için birkaç sunucunun birbirine bağlı olduğu bulut informasyon işlemden de laf edebilir. Bu, tek bir kuvvetli makine kullanmak yerine, karmaşa işlemlerin birden fazla ufak bilgisayara dağıtılabileceği demektir.

Cloud depolamanın avantajlarından biri, genellikle federasyon depolama bulutları olarak adlandırılan, distribütör kaynaklar olmasıdır. Bu, veri dağılımından ötürü bulutu hatalara karşı toleranslı kılar. Bulut kullanması, belgelere, dosyalara ve verilere paylaşılan erişim sebebiyle değişik dosya sürümlerinin oluşturulmasını azaltma eğilimindedir.

Bulut sunucusu, sanal bir sunucu olarak bir cloud informasyon muamele ortamında çalışır. İnternet üstünden bir bulut bilişim platformu Üzerinden üretilir, barındırılır ve sunulur; ek olarak uzaktan erişilebilir. Ek olarak sanal sunucular olarak da bilinir. Cloud sunucular, emek vermesi için ihtiyaç duyulan bütün yazılımlara haizdir ve bağımsız birimler olarak işlev görebilir.

Sunucu, bir ağdaki merkezi kaynaklara erişimi yöneten hususi bir bilgisayardır. Halbuki, bir bulut, paylaşılan kaynaklara web üstünden istek üstüne erişim sağlayabilen, paylaşılan bir bilgi muamele kaynakları havuzudur.

Bir Bulut Sunucunun Yararları Nedir?

Bir bulut sunucusu, işinize kullanıcı istikrarı ve emniyet sağlar, bu sebeple herhangi bir yazılım problemi ortamınızdan izole edilmiştir. Öteki cloud sunucuları, sunucunuzu etkilemez ve bunun tersi de geçerlidir. Başka bir kullanıcı cloud sunucusuna aşırı yüklenirse, bunun fizyolojik sunuculardan değişik olarak bulut sunucunuz üstünde hiç bir tesiri olmaz. Bulut sunucuları kesinhızlı ve emindir. Fizyolojik sunucularda görülen donanım problemlerinden kaçınırlar ve BT bütçelerini düşük tutmak isteyen işletmeler için en istikrarlı seçenek olma ihtimalleri yüksektir.

Bulut sunucuları, maliyetine nazaran daha süratli hizmet sunar. Benzer bir fizyolojik sunucu fiyatına daha çok kaynak ve daha süratli hizmet alabilirsiniz. Cloud tarafınca barındırılan bir internet sayfası daha süratli çalışır. Cloud sunucuları ile ölçeklenebilirlik elde edersiniz. Hafıza ve disk alanı ilave ederek daha müsait maliyetli olarak yükseltme yapmak oldukca basit ve hızlıdır.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün