Tanıtım

2024 Yılı 1000 Karakter Çeviri Ücreti Ne Kadar Oldu?

Yeminli tercümanlar eşliğinde sunulan çeviri faaliyetleri yazılan metnin diline göre değişkenlik gösteriyor. Sözlü ya da yazılı tercüme hizmetleri sırasında, akademik alanda sunulacak çeviri de metnin uzunluğuna, ana dilin ve metnin yapısına göre fiyat aralığı da değişebiliyor. Karakter sayısına veya sayfa başına göre ödeme aralığı değişen çeviri faaliyetleri içinde bulunulan yılın birim fiyatı üzerinden değerlendirilerek belirleniyor.

Kelime başına çeviri hizmeti sunan tercümanlık büroları standart belge fiyatlamasının yanı sıra daha büyük hacimli işler için boşluksuz 1000 karakter üzerinden birim fiyat ödemesi talep edebiliyor.

 

Boşluksuz 1000 Karakter Çeviri Ücreti

Tercüme sektöründe fiyat belirlemesi yapılırken boşluksuz bir karakter bir birim olarak dikkate alınıyor. İş teslimlerinde 1000 karakter çeviri ücreti 2024 fiyatları da değişkenlik gösteriyor. Projede 6000 karakter bulunuyorsa birim fiyatı üzerinden 6 ile çarpılarak net bir rakam oluşturuluyor.

 

İngilizce-Türkçe 1000 Karakter Tercüme Ücreti

Yurt dışında tercüme faaliyetleri kelime sayısı üzerinden hesaplanıyor. Türkiye’de tercümanlı ofisleri genel olarak boşluksuz 1000 karakteri üzerinden net bir rakam belirliyor. Yeni yılda belirlenecek olan rakam 1000 karakter üzerinden planlanıyor. İngilizce-Türkçe ya da Türkçe-İngilizce dil çevrimi sırasında birim fiyat 36 TL’den başlayarak 150 TL’ye ulaşabiliyor. Yeminli tercümanlık faaliyetlerinde bu rakam katlanarak artıyor.

Pasaport Tercüme Ücreti Kaç TL Oldu?

Noter onaylı olarak ibraz edilmesi talep edilen pasaport tercümesi yeni yılda ne kadar olacak? pasaport tercüme ücreti 2024 yılı itibariyle ilk kez 1000 TL’ye yaklaşacak. 2023 yılı itibariyle tercümanlık büroları tarafından belirlenen pasaport tercümesi ücreti 565 TL olarak kayıtlara geçmiştir. Bu rakam firmanın türüne, çeviri faaliyetindeki yaklaşıma, metnin kısa ya da uzun oluşuna göre değişebilir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün