Tanıtım

2023 İstanbul Nüfus Seçmen Sayısı

Seçimlerden öncesinde özellikle İstanbul seçmen sayısı ilimizden nüfus sayımları yapılabiliyor. Bu sayede bu kentimizde yer alan mevcut nüfusun ne kadarlık oranı seçimde oy kullanabileceği ilgili kurumlarca tespit edilmektedir.

İstanbul ilimiz her sene ciddi anlamda göç almaktadır. Metropol kentimizde geniş iş sahaları yer aldığından nüfus oranları her geçen sene daha da yükselebiliyor.Bu nedenle İstanbul seçmen sayısının geçmiş senelere oranla bugün daha da yüksek olması beklenmektedir.

Bu yönde yapılan bazı anket çalışmaları da mevcuttur. Bu çalışmalar sonucunda ise İstanbul merkezli ve diğer ilçelerinden nüfus yoğunluğunun 5 yıl öncesine oranla daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.

2023 İstanbul Nüfus Seçmen Sayısı

2023 Yılı Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmen sayısı İstanbul merkezli ne kadar olduğu merak edilmiştir. Bu kapsamda ise yoğun olarak çalışmalar yapılmıştır.

Buna göre 2023 yılında İstanbul merkezinden seçmen sayısının toplamda 11 milyon 367 bin 598 kişi olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda Cumhur İttifakı bünyesinde Adalet Ve Kalkınma Partisi bünyesinde ise 2023 Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin bu kentimiz üzerinden yaklaşık olarak 6.1 oranında yüksek oranda oy aldığı tespit edilmiştir. Metropol kentimiz genelinden açılan toplam sandık sayısının ise 30 bin 849 oranında yer aldığı gözlemlenmiştir.

İstanbul Seçmen Sayısı Neden Önemli?

Gerek genel ve gerekse de yerel seçimler açısından özellikle İstanbul ilimizdeki seçmen sayısı partilerin bu il üzerinden oy oranlarının yüksek bir şekilde belirlenebilmesi açısından son derece önemlidir.

Bu kentimiz diğer şehirlerimize oranla çok daha yoğun bir nüfus oranına sahiptir. Türkiye’nin birinci düzeyde metropol kenti olması sebebiyle İstanbul seçimlerde hayati bir önem arz ediyor.

Partiler ilk olarak bu bölgeden ne kadar oy aldıklarına bakıyor. Çünkü İstanbul bugün itibariyle toplamda yaklaşık olarak 25 milyonluk devasa nüfusa sahiptir. Bu da partiler açısından önem taşımaktadır.

 


Güncel yazı ve projeleri instagram'da duyuruyorum. Takip et, iletişimde kalalım ✔️@tahamumcu

Taha Mumcu

Ben Taha Mumcu, Bilişim sektöründe uzun süreden beri tecrübe edinerek bir yerlere gelmek için çalışmalarına devam eden ve sektörü yakından takip ederek hiç bir veriden geri kalmayan, girişimci ruhu ile tüm işlere elinden geldiğinde çalışma yapan bir girişimciyim. Henüz genç yaşta birçok tecrübeye ulaşan ve koyulan engelleri aşarak bir yerlere gelmek için çaba göstermekten çekinmiyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu sayıları insanın aklı hafsalası almıyor. 25 milyon ne demek ya. Birçok ülkeden daha kalabalık. Üzerine bir de turistleri düşününce..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün